Delen:

EcoStruxure IT moderniseert de monitoring en het beheer van complexe, hybride IT-infrastructuur

  • DCIM (Data Center Infrastructure Management Software) van individuele datacenters tot een volledige, hybride IT-omgeving
  • Voldoet aan de eisen van de industrie voor een veerkrachtigere, veiligere en duurzamere IT-infrastructuur
  • Een team dat oplossingen op maat uitwerkt en dat bestaat uit ervaren technici die 24 talen spreken en overal ter wereld klantintegraties uitvoeren

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigde deze week de modernisering aan van zijn EcoStruxure IT-softwareportfolio voor de monitoring en het beheer van wijdvertakte, hybride IT-infrastructuur, die de afgelopen jaren steeds complexer is geworden.

Nu de IT-infrastructuur zich steeds verder uitbreidt, kan de bedrijfscontinuïteit afhankelijk zijn van het kleinste eindpunt tot het grootste datacenter. Daarom worden edge-implementaties nu als even bedrijfsessentieel beschouwd als gecentraliseerde datacenters. Er is dus en een nieuwe capaciteit aan softwaretools nodig om de veerkracht en veiligheid van de infrastructuur te handhaven.

Daarnaast is ook duurzaamheid een belangrijke trend: het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van de datacenters van een bedrijf zullen moeten worden gemeten en beheerd. Op basis van interne prognoses van Schneider Electric zal het totale energieverbruik van datacenters in 2040 2.700 TWh bedragen, waarvan 60% afkomstig zal zijn van verspreide locaties en 40% van datacenters.

Legacy DCIM software is niet gemaakt met al deze punten in het achterhoofd. Daarom investeerde Schneider Electric in EcoStruxure IT. EcoStruxure IT moderniseert de monitoring, het beheer, de planning en de modellering van de fysieke IT-infrastructuur, met flexibele inzetmogelijkheden waaronder on-prem en cloud-gebaseerde oplossingen voor de ondersteuning van hybride, gedistribueerde IT-omgevingen, van een paar locaties tot duizenden locaties wereldwijd.

"Er is enorm veel veranderd sinds DCIM voor het eerst opdook als softwarecategorie," zegt Kevin Brown, SVP van EcoStruxure Solutions, Secure Power, Schneider Electric. "De hybride IT-omgeving stelt zelfs de meest geavanceerde CIO-organisatie voor de uitdaging om de veerkracht, veiligheid en duurzaamheid van hun IT-systemen te handhaven. Wij noemen deze trend DCIM 3.0. Schneider Electric investeert in en ontwikkelt EcoStruxure IT om meer mogelijkheden, flexibiliteit en implementatieopties dan ooit tevoren te bieden voor ondernemingen en colocatiefaciliteiten overal ter wereld."

Adresseert de belangrijkste trends in de sector op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en veerkracht

De modernisering van EcoStruxure IT komt op een moment dat 99% van de CEO's van grote bedrijven het erover eens is dat duurzaamheidskwesties belangrijk zijn voor het succes van hun bedrijf, dat beveiliging op nummer 1 staat in de Allianz Risk Barometer, en dat 62% van de IT-uitval kan worden toegeschreven aan infrastructurele fouten van cloud- en colocatieleveranciers. De complete softwareportfolio stelt EcoStruxure IT klanten in staat om de meest veerkrachtige, veilige en duurzame IT-infrastructuur te exploiteren, waar dan ook.

De leveranciersonafhankelijke mogelijkheden van EcoStruxure IT leveren waarde door middel van klantgestuurde toepassingen, waaronder:

  • Monitoring en beheer: Apparaatbeheer voor stroom- en koelapparatuur, ​ fysieke beveiliging en omgevingsbewaking.
  • Planning en modellering: Voor visualisatie, asset tracking, simulatie en wijzigingsbeheer voor meer dan 4000 apparaten.
  • Aangepaste oplossingen en integraties: Oplossingen op maat om te voldoen aan unieke eisen van de klant door middel van geautomatiseerde rapportage, dashboards, migraties en aangepaste integraties met EcoStruxure IT en systemen of software van derden.
"Het IT-infrastructuurlandschap ondergaat een aanzienlijke transformatie nu het evolueert van individuele datacenters naar gedistribueerde, hybride IT, en het vereist meer dan wat we beschouwen als 'traditionele DCIM' om ervoor te zorgen dat het veerkrachtig, veilig en duurzaam is," zegt Industry Consultant David Cappuccio. "EcoStruxure IT helpt om de complexiteit van uitgestrekte IT-architectuur te vereenvoudigen en te moderniseren voor zowel de huidige als toekomstige behoeften."

Het klimaatpositieve datacenter van EcoDataCenter

EcoDataCenter, klant van Schneider Electric, levert zowel colocatiediensten als high-performance computing. EcoDataCenter is gevestigd in Falun, Zweden, en legt de nadruk op klimaatpositieve oplossingen. Toen het tijd was om een nieuw datacenter te bouwen, ontworpen om EcoDataCenter's groenste en meest toekomstgerichte gebouw tot nu toe te zijn, was het bedrijf op zoek naar een partner met gedeelde duurzaamheidsprioriteiten en wendde zich tot Schneider Electric.

"De kennis en technologie van Schneider Electric gekoppeld aan onze ambitie zijn een goede match voor een efficiënte en groene faciliteit," zegt EcoDataCenter CTO Mikael Svanfeldt. "EcoStruxure is een platform dat onze producten verenigt om echt inzicht te geven in hoe ons datacenter functioneert."

Gespecialiseerd team van ingenieurs dat wereldwijd EcoStruxure IT-integraties uitvoert

Om de ervaring van een klant met EcoStruxure IT te maximaliseren, heeft Schneider Electric een team voor maatoplossingen opgericht dat bestaat uit vakkundige ingenieurs die overal ter wereld aangepaste integraties uitvoeren. Dit unieke team biedt de benodigde middelen en mogelijkheden om ervoor te zorgen dat een klant EcoStruxure IT met succes kan implementeren.

"Dit team belichaamt wat Schneider Electric bedoelt als we zeggen dat we de meest lokale van de wereldwijde bedrijven zijn," aldus Kevin Brown. "De teamleden spreken 24 talen en vertegenwoordigen 15 nationaliteiten. Ze werken samen met klanten in alle delen van de wereld. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat de klant succesvol is op de korte en de lange termijn."

EcoStruxure IT is wereldwijd beschikbaar

Klanten over de hele wereld kunnen de software en de beveiligingsbeoordeling 30 dagen lang gratis uitproberen door een EcoStruxure IT-account aan te maken. Ga naar EcoStruxureIT.com voor de beschikbaarheid van individuele aanbiedingen of om een account aan te maken.

Over EcoStruxure

EcoStruxure™ is onze open, interoperabele, IoT-gebaseerde systeemarchitectuur en -platform. EcoStruxure biedt onze klanten toegevoegde waarde op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit. EcoStruxure maakt gebruik van vooruitgang in IoT, mobiliteit, detectie, cloud, analyse en cyberbeveiliging om innovatie op elk niveau te leveren. Dit omvat Connected Products, Edge Control, en Apps, Analytics & Services die worden ondersteund door Customer Lifecycle Software. EcoStruxure™ is geïmplementeerd op bijna 500.000 locaties met de steun van meer dan 20.000 ontwikkelaars, 650.000 serviceproviders en partners, 3.000 nutsbedrijven en verbindt meer dan 2 miljoen assets in beheer.

Van consultancy op het gebied van energie en duurzaamheid tot het optimaliseren van de levenscyclus van uw operationele systemen, wij beschikken over wereldwijde diensten om aan uw zakelijke behoeften te voldoen. Als klantgerichte organisatie is Schneider Electric uw vertrouwde adviseur om de betrouwbaarheid van uw bedrijfsmiddelen te verhogen, de totale eigendomskosten te verbeteren en de digitale transformatie van uw onderneming naar duurzaamheid, efficiëntie en veiligheid te stimuleren.

Gerelateerde bronnen:

 
 

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]