EcoStruxure™ Resource Advisor Copilot: de nieuwste AI-ontwikkeling van Schneider Electric bouwt aan de digitale toekomst van duurzaamheid.

Conversational AI-tool van Schneider Electric is de nieuwste innovatie voor EcoStruxure Resource Advisor

Schneider Electric™, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en Schneider Electric, leider op het gebied van de digitale transformatie van energiebeheer, automatisering en duurzaamheid, kondigt de lancering van EcoStruxure Resource Advisor Copilot aan. Dit is een conversational AI tool die bedrijven helpt sneller te werken met hun energie- en duurzaamheidsdata.

Met behulp van Large Language Model-technologie heeft Schneider Electric Copilot ontwikkeld als een handige digitale assistent binnen Resource Advisor. Copilot helpt energie- en duurzaamheidsteams met verbeterde data-analyse, visualisatie, beslissingsondersteuning en prestatie-optimalisatie. Daarnaast wordt het mogelijk om complexe branchekennis en Resource Advisor-systeeminformatie naadloos te verwerken. Komende maand wordt de technologie in private beta gelanceerd. Naar verwachting is de oplossing eind 2023/begin 2024 overal beschikbaar. ​

De impact-economie zorgt voor een nieuw scala aan uitdagingen voor organisaties, waardoor het des te belangrijker wordt dat leiders digitale oplossingen omarmen om hun milieu- en sociale impact te beheren. Door gebruik te maken van de Copilot kunnen gebruikers van de Resource Advisor moeiteloos data opvragen, visualisaties genereren en waardevolle inzichten verkrijgen.

“Het uitbouwen van een duurzame, digitale toekomst betekent het ontwikkelen van innovatieve, verantwoordelijke tools om de toenemende uitdagingen op het gebied van decarbonisatie aan te pakken. Dat betekent collaborative intelligence ontwikkelen, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met menselijke expertise om meetbare resultaten te leveren,“ aldus Steve Wilhite, President van Schneider Electric Sustainability Business. “Resource Advisor Copilot helpt onze klanten om sneller, verantwoordelijker en met meer vertrouwen te werken aan initiatieven voor het beheer van resources voor hun bedrijven, ondersteund door de expertise van onze consultants.”

De nieuwe tool is de meest recente AI-gedreven verbetering die de duurzaamheidsdivisie van Schneider Electric in de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd. Andere voorbeelden hiervan zijn AI-gedreven risico-optimalisatie, factuurvalidatiediensten en meldingen voor piekmomenten. Bovendien worden alle softwareoplossingen in het portfolio van de divisie Duurzaamheid ondersteund door datawetenschap, machine learning en AI-automatisering.

Amy Cravens, Research Manager bij International Data Corporation: “De mogelijkheid om te werken met wereldwijde data en in realtime inzichten te verkrijgen, zal de klanten van Schneider Electric sneller vooruit helpen. Met een sterke geschiedenis van het integreren van kunstmatige intelligentie in hun producten en diensten, is Resource Advisor Copilot klaar voor verantwoordelijke en schaalbare impact op bedrijfsduurzaamheidsstrategieën.

Resource Advisor helpt klanten om alle aspecten van hun resourcemanagement te observeren en hier op te sturen door middel van een verhoogde AI-lens, waaronder emissies, energiebeheer, vermindering van hulpbrongebruik en ESG-rapportages.

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be