Nieuwe EcoStruxure™ Power Operation van Schneider Electric: meer dan een tool voor energiebeheer

Nieuwe EcoStruxure™ Power Operation van Schneider Electric: meer dan een tool voor energiebeheer

Schneider Electric lanceert EcoStruxure Power Operation (PO). Deze flexibele en beveiligde tool biedt realtime zicht op en controle over elektrische installaties.

Power Operation is een sleutelelement binnen het EcoStruxure Power-platform, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de open IoT-systeemarchitectuur van Schneider Electric. Het bezorgt tal van omgevingen – zoals gebouwen, netwerken, bedrijven en datacenters de nodige veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit. Power Operation biedt in realtime zicht op en controle over de installaties, waardoor snel kan worden gereageerd waar nodig.

Informatie en controle op maat

De nieuwe grafische interface is helder en eenvoudig. Alle nuttige informatie over het beheer van het netwerk is aanwezig. De status van het distributiesysteem wordt heel overzichtelijk gevisualiseerd, onder meer aan de hand van kleuren.

Power Operation stuurt in realtime alerts uit. Bovendien omvat de oplossing tools die via de analyse van de gemelde events op zoek gaan naar de oorzaak van een storing. Het herstel van de normale werking van de installatie gebeurt via automatische of manuele controles. Dankzij het gebruikte communicatieprotocol en de mogelijkheid om data uit te wisselen, laat Power Operation makkelijk toe om te connecteren met oplossingen die op EcoStruxure zijn aangesloten, zoals Sepam, Micrologic, MasterPact, Power Meter en Premium.

Dat maakt het dan weer mogelijk om statusinformatie in te kijken en data te extraheren. De redundante architectuur zorgt ervoor dat Power Operation altijd beschikbaar is, zelfs bij het slechtst denkbare scenario. Wie niet over geautomatiseerde functies beschikt, kan Power Operation als stand-alone toepassing implementeren en op die manier laten communiceren met elke component. Voor wie wel over geautomatiseerde functies beschikt, kan de PLC als verbinding met Power Operation fungeren.

Wanneer u een grote installatie beheert of een gegarandeerde beschikbaarheid van energie wenst, dan kan het kleinste incident al snel uitmonden in een regelrechte catastrofe. Tijdens een stroomonderbreking neemt de rendabiliteit van de installatie elke seconde af, terwijl het financiële verlies elke seconde toeneemt. Meer nog, een incident kan ook het leven van mensen in gevaar brengen. Power Operation van Schneider Electric zorgt ervoor dat het netwerk betrouwbaar blijft in alle omstandigheden, en zo ook voor de nodige gemoedsrust.

Optimale beveiliging

De beveiliging van de tool is optimaal, want ze beschikt over een certificaat dat voldoet aan de wereldwijde norm voor cybersecurity ISA / IEC-62443. De toegangscontrole is role-based via Windows Active Directory. Tweefactorauthenticatie wapent bovendien tegen zero-day aanvallen. Met Power Monitoring Expert (PME) draagt Scheider Electric bij aan het energiebeheer van de toekomst. Het elektrische netwerk wordt almaar dynamischer, de complexiteit van de systemen neemt toe en de doelstellingen op het vlak van rendabiliteit blijven stijgen. In die context biedt PME unieke functionaliteiten.

PME is ontwikkeld om het beheer van complexe systemen voor elektrische voeding te beheren en om een compleet overzicht te bieden op kritische elektrische netwerken en toepassingen. PME is complementair met Power Operation. Beide toepassingen delen data en zijn makkelijk in gebruik. Als stand-alone applicatie onderzoekt PME alle geconnecteerde apparaten, zoals de vermogenschakelaar MasterPact of de beveiligingsrelais Sepam, zowel via continue monitoring als voor de analyse van storingen.

De module voor de energie-analyse laat toe het energieverbruik op een heel gerichte manier te regelen, energieprognoses te maken en zo kosten te besparen. De functie Power Event laat toe om heel snel trends en correlaties te ontdekken, om zo het netwerk te optimaliseren. Meer nog, dat inzicht laat toe om gelijkaardige incidenten beter te evalueren.

Een bijkomende troef is dat de oplossing toelaat in te zetten op preventief onderhoud. Een voorbeeld: de status van een vermogenschakelaar staat onder permanent toezicht. Veranderingen in de afstelling van de beveiliging worden onmiddellijk opgemerkt. Zo biedt Schneider Electric optimale betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie.

Story image
Els Vanhonsebrouck Marketing Communication Specialist, Schneider Electric
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel