Schneider Electric België kondigt 2 intenties aan om beter te voldoen aan zijn strategische doelstellingen

  • Een deel van de productieactiviteiten in de vestiging in Ukkel zou worden overgeplaatst naar andere vestigingen in Europa.
  • Het technisch competentiecentrum voor de Belgische markt en de commerciële activiteiten zouden worden samengebracht in een nieuw gebouw dat toonaangevend is op het gebied van energie-efficiëntie.

Brussel, 14 september 2023. Om de uitdagingen op het vlak van groei en concurrentievermogen het hoofd te bieden, heeft Schneider Electric België vandaag tijdens een bijzondere ondernemingsraad zijn intentie bekendgemaakt om een deel van zijn productieactiviteiten, namelijk die van de SBG-divisie in Ukkel, over te brengen naar andere vestigingen in Europa. Die verschuiving zou gevolgen kunnen hebben voor 85 van de in totaal meer dan 550 jobs in België.

In lijn met zijn strategische doelstellingen heeft Schneider Electric zijn productie footprint in Europa geanalyseerd om consolidatiemogelijkheden te identificeren. Die moeten het mogelijk maken om de competiviteit van het bedrijf te verbeteren en het productieapparaat duurzamer en efficiënter te maken.

Als gevolg van die analyse, heeft de groep de intentie om de productieactiviteiten van de vestiging in Ukkel stop te zetten en over te brengen naar andere vestigingen in Europa. Die activiteiten zijn gegroepeerd onder de naam 'SBG-divisie' en hebben betrekking op de productie van modulaire laagspanningsproducten voor de wereldwijde markt, zoals schakelaars, stopcontacten, afstandsschakelaars en overspanningsbeveiligers.

"Om ons concurrentievermogen te verbeteren, moeten we onze productie en onze toeleveringsketen vereenvoudigen door onze activiteiten te concentreren in enkele belangrijke vestigingen in Europa. Op die manier zouden we onze doelstellingen op het vlak van groei, klanttevredenheid en duurzaamheid moeten kunnen realiseren", licht Yves Hofs, directeur van de vestiging in Ukkel, toe.
"Als de intentie bevestigd wordt, zullen we voor alle getroffen medewerkers een oplossing zoeken en in nauw overleg met de personeelsvertegenwoordigers gepaste begeleidingsmaatregelen voorzien."

Tijdens dezelfde bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van Schneider Electric België ook haar intentie bekendgemaakt om, los van het voorgaande, te willen investeren in een gloednieuw hoofdkantoor. Dat gebouw, dat in België een referentie moet worden op het gebied van energie-efficiëntie, zou dan onderdak bieden aan het technisch competentiecentrum voor de Belgische markt en alle commerciële activiteiten. De verhuizing zou plaatsvinden tegen eind 2025. De vooropgestelde locatie is Anderlecht.

************************


Contactpersoon (niet voor publicatie)

Tim Saerens, +32 474 02 66 11

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be

Neem contact op met

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be