Schneider Electric België kondigt 2 intenties aan om beter te voldoen aan zijn strategische doelstellingen

  • Een deel van de productieactiviteiten in de vestiging in Ukkel zou worden overgeplaatst naar andere vestigingen in Europa.
  • Het technisch competentiecentrum voor de Belgische markt en de commerciële activiteiten zouden worden samengebracht in een nieuw gebouw dat toonaangevend is op het gebied van energie-efficiëntie.

Brussel, 14 september 2023. Om de uitdagingen op het vlak van groei en concurrentievermogen het hoofd te bieden, heeft Schneider Electric België vandaag tijdens een bijzondere ondernemingsraad zijn intentie bekendgemaakt om een deel van zijn productieactiviteiten, namelijk die van de SBG-divisie in Ukkel, over te brengen naar andere vestigingen in Europa. Die verschuiving zou gevolgen kunnen hebben voor 85 van de in totaal meer dan 550 jobs in België.

In lijn met zijn strategische doelstellingen heeft Schneider Electric zijn productie footprint in Europa geanalyseerd om consolidatiemogelijkheden te identificeren. Die moeten het mogelijk maken om de competiviteit van het bedrijf te verbeteren en het productieapparaat duurzamer en efficiënter te maken.

Als gevolg van die analyse, heeft de groep de intentie om de productieactiviteiten van de vestiging in Ukkel stop te zetten en over te brengen naar andere vestigingen in Europa. Die activiteiten zijn gegroepeerd onder de naam 'SBG-divisie' en hebben betrekking op de productie van modulaire laagspanningsproducten voor de wereldwijde markt, zoals schakelaars, stopcontacten, afstandsschakelaars en overspanningsbeveiligers.

"Om ons concurrentievermogen te verbeteren, moeten we onze productie en onze toeleveringsketen vereenvoudigen door onze activiteiten te concentreren in enkele belangrijke vestigingen in Europa. Op die manier zouden we onze doelstellingen op het vlak van groei, klanttevredenheid en duurzaamheid moeten kunnen realiseren", licht Yves Hofs, directeur van de vestiging in Ukkel, toe.
"Als de intentie bevestigd wordt, zullen we voor alle getroffen medewerkers een oplossing zoeken en in nauw overleg met de personeelsvertegenwoordigers gepaste begeleidingsmaatregelen voorzien."

Tijdens dezelfde bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van Schneider Electric België ook haar intentie bekendgemaakt om, los van het voorgaande, te willen investeren in een gloednieuw hoofdkantoor. Dat gebouw, dat in België een referentie moet worden op het gebied van energie-efficiëntie, zou dan onderdak bieden aan het technisch competentiecentrum voor de Belgische markt en alle commerciële activiteiten. De verhuizing zou plaatsvinden tegen eind 2025. De vooropgestelde locatie is Anderlecht.

************************


Contactpersoon (niet voor publicatie)

Tim Saerens, +32 474 02 66 11

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be