Schneider Electric België lanceert Cybersecurity Consulting afdeling

998-21381516 Resize Pictures_2360x785_1.jpg
  • Gestandaardiseerd adviesconcept 
  • Technische experts en consultants 
  • Cybersecurity vanuit IT én OT 
  • Stephanie Tonneau aangesteld als Cybersecurity Leader Belgium 

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, ontwikkelde de afgelopen tien jaar voortdurend haar wereldwijde cyberorganisatie. De oprichting van een eigen cybersecurity consulting afdeling in België betekent dat Schneider Electric nog een versnelling hoger kan schakelen. Stephanie Tonneau, die in 2021 werd aangesteld als Cybersecurity Leader Belgium, leidt de nieuwe afdeling.

Interne kennis en ervaring 

Schneider Electric heeft wereldwijd jarenlange ervaring en een pak interne kennis op het gebied van cybersecurity, zowel wat betreft producten als diensten.

“We merken ook dat bij onze klanten cybersecurity steeds meer prioriteit wordt. Dat is een goede zaak, maar vaak weten ze niet precies waar te beginnen. Een extra reden voor ons om er stevig in te investeren en onze expertise te delen”, aldus Stephanie Tonneau. 

Gestandaardiseerd adviesconcept ​ 

Schneider Electric ontwikkelde een gestandaardiseerd adviesconcept, dat met elke klant wordt doorlopen. Technische experts en consultants beoordelen de organisatie en de activa, en bepalen van daaruit de geschikte strategie. Daarbij worden de richtlijnen van de industriële IEC 62443 standaardprocedure gevolgd.

Cybersecurity is IT én OT 

“Als mensen aan cybersecurity denken, denken ze vaak aan IT. Veel cybersecurity bedrijven zijn ook puur op IT gericht. Maar dat is een te beperkte visie, het gaat om de combinatie van IT én OT, zeker in een productie-omgeving. En laat dat net ook ons sterke punt zijn”, voegt Patrick Hesters, Cybersecurity Business Consultant bij Schneider Electric, toe. ​ 

Schneider Electric heeft 220 fabrieken verspreidt over de hele wereld, waar het de eigen strikte cyberbeveiligingsnormen dagelijks in de praktijk brengt. Een netwerk van software-partners vervolledigt de expertise van het bedrijf. 

Stephanie Tonneau: Cybersecurity Leader Belgium 

Stephanie Tonneau, de nieuwe Cybersecurity Leader Belgium, werkt sinds 2014 in IT-omgevingen. ​ 

Voor meer informatie 

Producten: https://www.se.com/be/nl/work/solutions/cybersecurity/industrial-cybersecurity.jsp ​ ​
Diensten: https://www.se.com/be/nl/work/services/cybersecurity-services/ ​ 

Stephanie Tonneau
Stephanie Tonneau
 
 
 
 

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be