Schneider Electric België verwelkomt nieuwe CEO: David Orgaz D’Hollander

Schneider Electric België verwelkomt nieuwe CEO: David Orgaz D’Hollander

Expertise, openheid en ambitie ten dienste van het Belgisch bedrijf

“Als leidinggevende zal ik mij in de eerste maanden voornamelijk toeleggen op mijn teams. Zij zijn, volgens mij, de belangrijkste schakel om een sterk bedrijf uit te bouwen! Van zodra ik deze taak heb voltooid, zullen alle belemmeringen verdwijnen en kan ik mijn aandacht volledig focussen op onze partners en klanten, de community’s van startups en innovatie, alsook de academische wereld...” Zo luidde één van de eerste boodschappen van David Orgaz D’Hollander die was gericht aan de Belgische werknemers van Schneider Electric.

Op 1 oktober laatstleden onderging Schneider Electric België een belangrijke verandering. De Groep Schneider Electric bevestigde namelijk dat David Orgaz D’Hollander nog diezelfde dag aan de slag zou gaan als CEO voor België. David Orgaz volgt Jean-Paul Brees op die zelf gedurende 16 jaar aan de leiding stond van Schneider Electric België.

David Orgaz D’Hollander is geen onbekende voor de Groep Schneider Electric. Hij werkt namelijk al meer dan 12 jaar voor de Groep. Hij was voornamelijk actief in Azië (China en Singapore). Daarvoor bekleedde hij enkele managementfuncties bij Siemens in België. Met zijn diploma Elektronica van de Universiteit van Gent en een MBA van de INSEAD (Frankrijk), kon hij al zeer vroeg in zijn carrière verschillende ladders beklimmen. Hierdoor kreeg hij al snel meer commerciële verantwoordelijkheden en bevoegdheden inzake onderzoek naar oplossingen voor verschillende industriële sectoren.

Zijn carrière binnen de Groep Schneider Electric

Sinds de start van zijn carrière bij Schneider Electric bekleedde hij de volgende functies:

  • Directeur, verantwoordelijke voor het kanaal “System Integrators” en het programma “Alliance” op groepsniveau (2007 – 2010 in Shanghai)
  • Vicepresident Industry Business Marketing en Business Development voor industriële automatisering (2010 – 2012 in Singapore)
  • Senior-vicepresident, verantwoordelijk op groepsniveau voor de afdeling Industriële Automatisering, waaronder R&D, Marketing en Klanttevredenheid. En dit gericht op strategieën om een oplossing te bieden voor de sectoren water, mineralen en metalen, Food & Beverage, fossiele brandstoffen en elektriciteitsdistributie (2012 – 2015 in Shanghai)
  • Senior-vicepresident, Process Automation voor Pacifisch Azië (2015 – 2019 in Singapore). Process Automation is een samensmelting van de teams van Invensys – een groep gevestigd in Londen en in 2014 overgenomen door Schneider Electric – en de teams van Schneider Electric gericht op industriële automatisering.

Zijn aanstelling als hoofd van Schneider Electric België beantwoordt enerzijds aan een persoonlijke keuze - dichter bij zijn familie werken en wonen - en anderzijds is het een strategische beslissing om zijn industriële expertise te delen met de Groep Schneider Electric, zodat de Belgische activiteiten van Schneider Electric kunnen worden behouden en verder ontwikkeld.

Enkele uitdagingen voor de toekomst

In een tijdperk van digitale transformatie en intelligent energiebeheer is het van essentieel belang om de positie van Schneider Electric in de Belgische en Europese structuur te behouden. De elektriciteitsdistributie en de automatisering zijn onmiskenbare kenmerken van Schneider Electric, waardoor het bedrijf kon uitgroeien tot wereldleider. Dankzij zijn oplossingen voor het klimaatvraagstuk en de maatschappelijke uitdagingen kan Schneider Electric steeds meer uitgroeien tot dé referentie voor de ondersteuning van bedrijven in de veranderingen die ze doormaken.

Daarom wilt David Orgaz D’Hollander zich volledig toeleggen op deze uitdagingen en Schneider Electric België alle kansen bieden om te slagen in een zeer competitieve markt.

In België bestaat Schneider Electric uit drie juridische entiteiten die zijn verdeeld over vijf vestigingen en één fabriek in Brussel (Ukkel). Momenteel telt het bedrijf 550 werknemers.

Story image
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Yves Roy Marketing & Communication Manager, Schneider-Electric

 

Over Schneider Electric Belgium

Bij Schneider Electric geloven ze dat toegang tot energie en de digitale wereld een fundamenteel mensenrecht is. Ze streven ernaar dat iedereen het meeste uit zijn energie en middelen kan halen, op elk moment en overal. Life Is On.

Ze ontwikkelen digitale oplossingen die energie en automatisering combineren voor meer efficiëntie en duurzaamheid. Dankzij hun unieke technologieën voor energiebeheer, realtime automatisering, software en diensten, bieden ze geïntegreerde oplossingen aan voor woningen, tertiaire gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.

Deze gedeelde visie, de voortdurende wens om te innoveren ten dienste van onze missie, vormt de kern van hun waarden en brengt de wereldwijde gemeenschap samen.

www.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel