Schneider Electric België verwelkomt nieuwe CEO: David Orgaz D’Hollander

Schneider Electric België verwelkomt nieuwe CEO: David Orgaz D’Hollander

Expertise, openheid en ambitie ten dienste van het Belgisch bedrijf

“Als leidinggevende zal ik mij in de eerste maanden voornamelijk toeleggen op mijn teams. Zij zijn, volgens mij, de belangrijkste schakel om een sterk bedrijf uit te bouwen! Van zodra ik deze taak heb voltooid, zullen alle belemmeringen verdwijnen en kan ik mijn aandacht volledig focussen op onze partners en klanten, de community’s van startups en innovatie, alsook de academische wereld...” Zo luidde één van de eerste boodschappen van David Orgaz D’Hollander die was gericht aan de Belgische werknemers van Schneider Electric.

Op 1 oktober laatstleden onderging Schneider Electric België een belangrijke verandering. De Groep Schneider Electric bevestigde namelijk dat David Orgaz D’Hollander nog diezelfde dag aan de slag zou gaan als CEO voor België. David Orgaz volgt Jean-Paul Brees op die zelf gedurende 16 jaar aan de leiding stond van Schneider Electric België.

David Orgaz D’Hollander is geen onbekende voor de Groep Schneider Electric. Hij werkt namelijk al meer dan 12 jaar voor de Groep. Hij was voornamelijk actief in Azië (China en Singapore). Daarvoor bekleedde hij enkele managementfuncties bij Siemens in België. Met zijn diploma Elektronica van de Universiteit van Gent en een MBA van de INSEAD (Frankrijk), kon hij al zeer vroeg in zijn carrière verschillende ladders beklimmen. Hierdoor kreeg hij al snel meer commerciële verantwoordelijkheden en bevoegdheden inzake onderzoek naar oplossingen voor verschillende industriële sectoren.

Enkele uitdagingen voor de toekomst

In een tijdperk van digitale transformatie en intelligent energiebeheer is het van essentieel belang om de positie van Schneider Electric in de Belgische en Europese structuur te behouden. De elektriciteitsdistributie en de automatisering zijn onmiskenbare kenmerken van Schneider Electric, waardoor het bedrijf kon uitgroeien tot wereldleider. Dankzij zijn oplossingen voor het klimaatvraagstuk en de maatschappelijke uitdagingen kan Schneider Electric steeds meer uitgroeien tot dé referentie voor de ondersteuning van bedrijven in de veranderingen die ze doormaken.

David Orgaz D’Hollander gaat de uitdagingen aan en wil Schneider Electric België alle kansen op succes bieden in een competitieve markt. De nieuwe CEO identificeert alvast drie prioriteiten:

Een nog grotere speler worden binnen de bedrijfswereld op vlak van energietransitie. “Onze doelstelling is om via de digitale transformatie in energiebeheer oplossingen te bieden voor de belangrijkste uitdagingen waarmee we vandaag wereldwijd geconfronteerd worden, waaronder de klimaatcrisis. We willen onze klanten ondersteunen om energieverspilling tegen te gaan – waarbij al doende een competitief voordeel bekomen wordt – en een duurzame toekomst voor iedereen te creëren” aldus David Orgaz.
De toenemende hyperconnectiviteit doet onvermijdelijk vragen rijzen over cybersecurity. “Vandaag zijn we steeds meer en meer verbonden met het internet, wat steeds grotere risico’s met zich meebrengt voor bedrijven. We stelden vast dat er een dringende noodzaak is aan ondersteuning op dit vlak. Schneider Electric België zal zo snel mogelijk, in samenwerking met onze Global Cybersecurity Practice, cybersecuritydiensten aanbieden in België” besluit David Orgaz.
Tot slot wil hij nog uitgebreider laten kennismaken met de meerwaarde die Schneider Electric tal van sectoren in België biedt. “In Brussel in 80% van de gebouwen uitgerust met technologieën van Schneider Electric, we zijn aanwezig in alle ziekenhuizen van België en één huis op twee wordt gevoed door een middenspanningspaneel voorzien van het Schneider Electric-label” geeft David Orgaz als voorbeeld.

In België bestaat Schneider Electric uit drie juridische entiteiten die zijn verdeeld over vijf vestigingen en één fabriek in Brussel (Ukkel). Momenteel telt het bedrijf 550 werknemers.

Zijn carrière binnen de Groep Schneider Electric

Sinds de start van zijn carrière bij Schneider Electric bekleedde hij de volgende functies:

  • Directeur, verantwoordelijke voor het kanaal “System Integrators” en het programma “Alliance” op groepsniveau (2007 – 2010 in Shanghai)
  • Vicepresident Industry Business Marketing en Business Development voor industriële automatisering (2010 – 2012 in Singapore)
  • Senior-vicepresident, verantwoordelijk op groepsniveau voor de afdeling Industriële Automatisering, waaronder R&D, Marketing en Klanttevredenheid. En dit gericht op strategieën om een oplossing te bieden voor de sectoren water, mineralen en metalen, Food & Beverage, fossiele brandstoffen en elektriciteitsdistributie (2012 – 2015 in Shanghai)
  • Senior-vicepresident, Process Automation voor Pacifisch Azië (2015 – 2019 in Singapore). Process Automation is een samensmelting van de teams van Invensys – een groep gevestigd in Londen en in 2014 overgenomen door Schneider Electric – en de teams van Schneider Electric gericht op industriële automatisering.

Zijn aanstelling als hoofd van Schneider Electric België beantwoordt enerzijds aan een persoonlijke keuze - dichter bij zijn familie werken en wonen - en anderzijds is het een strategische beslissing om zijn industriële expertise te delen met de Groep Schneider Electric, zodat de Belgische activiteiten van Schneider Electric kunnen worden behouden en verder ontwikkeld.

Story image
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Yves Roy Marketing & Communication Manager, Schneider-Electric

 

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel