Schneider Electric blijft zich richten op duurzaamheid in het eerste kwartaal van 2022

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, rapporteert zijn resultaten voor het eerste kwartaal voor de start van het tweede jaar van zijn duurzaamheidsprogramma 2021-2025. Het bedrijf bevestigt met trots dat het vooruitgang boekt in de richting van zijn ESG-engagementen op middellange termijn.

Met zijn Schneider Sustainability Impact (SSI)-dashboard volgt en maakt het bedrijf elk kwartaal de vooruitgang bekend die wordt geboekt bij het behalen van concrete doelstellingen op het gebied van klimaat, hulpbronnen, vertrouwen, gelijke kansen, generaties en lokale gemeenschappen. De resultaten voor het eerste kwartaal van 2022 liggen op schema om de doelstelling voor het einde van het jaar van 4,70 op 10 te halen, met een samengestelde score van 4,00.

"Ik ben tevreden over de vooruitgang die sinds het begin van het jaar is geboekt en over de manier waarop we onze focus op duurzaamheid hebben behouden, ondanks de complexe en uitdagende sociale- en marktdynamiek", aldus Gwenaelle Avice-Huet, Schneider Electric's Chief Strategy and Sustainability Officer, die onlangs het stokje overnam van Olivier Blum, nu Executive Vice President Energy Management. "Het is met vertrouwen en energie dat ik mijn ambtstermijn begin als CSSO voor dit uniek geëngageerde bedrijf dat altijd zijn ervaring en expertise inzet om meer wereldwijde en lokale impact te creëren."

Sustainability hoogtepunten eerste kwartaal.

  • De EcoStruxureTM -oplossingen van Schneider Electric hielpen klanten en leveranciers aanzienlijke vooruitgang te boeken bij het decarboniseren, en bij het verminderen van hun CO2-uitstoot met 358 miljoen ton sinds 2018. Het breidde ook zijn klimaatstrategiepartnerschappen met Plastic Omnium en NSG Group uit.
  • In samenwerking met de Solar Impulse Foundation organiseerde Schneider Electric een drie maanden durende tentoonstelling in zijn vlaggenschip Intencity-gebouw in Grenoble, Frankrijk, getiteld 1000+ Solutions for Cities, waar honderden bezoekers concrete en beschikbare oplossingen voor duurzame stedelijke omgevingen konden ontdekken.
  • Schneider Electric gebruikt nu uitsluitend gerecycleerd karton in al zijn distributiecentra in India, China en Europa, en boekt vooruitgang op het gebied van groene materialen door zich aan te sluiten bij het door de industrie geleide initiatief ResponsibleSteel. Dit zorgt ervoor dat het staal in zijn producten afkomstig is van verantwoorde herkomst en productie en dat de ecologische voetafdruk verkleint. ​
  • Schneider Electric lanceerde ook een pilootproject met meer dan 100 strategische leveranciers om te helpen bij het opzetten van een programma voor degelijk werk dat later dit jaar zal worden uitgerold.
  • Nieuwe belangrijke partnerschappen die in dit eerste kwartaal van start zijn gegaan in India en Zuid-Amerika zullen helpen om meer mensen sneller en beter op te leiden in energiebeheer.
  • Schneider Electric heeft, met de steun van zijn Foundation en de individuele bijdragen van duizenden werknemers, meer dan €2 miljoen aan donaties ingezameld om Oekraïense collega's en hun gezinnen die door de crisis zijn getroffen, rechtstreeks te ondersteunen.
  • Schneider Electric doneerde ook apparatuur ter waarde van vier miljoen euro om de essentiële energievoorziening in Oekraïne te helpen herstellen en de Schneider Electric Foundation blijft samenwerken met lokale NGO's ter ondersteuning van de lokale gemeenschap.

Meer details vindt u in het verslag over het eerste kwartaal van 2022 van Schneiders Sustainability Impact programma, inclusief het voortgangsdashboard:

 
 

Recente onderscheidingen en erkenning op het gebied van sustainability

Lees meer over Schneider Electric's inkomsten over het eerste kwartaal van 2022 en in speciale duurzaamheidsrapporten over Klimaat, Hulpbronnen, Mensen, Vertrouwen en Sociale Impact.

Lees meer over Schneider Electric’s Environmental, Social and Governance (ESG) prestaties

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be