Schneider Electric breidt APC Smart-UPS Ultra-assortiment uit: baanbrekende innovatie voor hybride IT

  • De APC Smart-UPS Ultra 5kW UPS is de lichtste eenfasige 2U 5kW UPS in de sector, dankzij het gebruikt van next-generation halfgeleider- en lithium-iontechnologie ​
  • 30% kleiner, 55% lichter en gaat 3x langer mee dan traditionele UPS
  • Schneider Electric blijft met innovaties komen die een antwoord bieden op de uitdagingen van IT-infrastructuur op het gebied van veerkracht, veiligheid en duurzaamheid
  • EcoStruxure Ready, cloudgebaseerde monitoring, levert datagestuurde aanbevelingen op om de prestaties te optimaliseren en 'wherever-you-go visibility' mogelijk te maken over meerdere UPS-apparaten

Schneider Electric, het meest duurzame bedrijf ter wereld in 2021 volgens Corporate Knights, en marktleider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, introduceert een gamechanger om de uitdagingen van hybride IT-infrastructuren aan te pakken: de nieuwe 5kW APC™ Smart-UPS™ Ultra. Deze eenfasige UPS (Uninterruptible Power Supply) is een uitbreiding van de APC Smart-UPS Ultra-productreeks en is voorzien van EcoStruxure™ voor monitoring, beheer en diensten op afstand.

De Smart-UPS™ Ultra is uitgerust met Lithium-ionbatterijen, waardoor het de lichtste eenfasige 5kW UPS op de markt is. Dankzij next-generation halfgeleidertechnologie is de APC Smart-UPS Ultra 5kW 30 % kleiner dan andere 5kW UPS-systemen, waardoor meer IT in een beperkte ruimte kan worden ingezet.

De versnelling van digitale technologieën en slimme toepassingen drijft de behoefte aan computing-, netwerk- en opslagbronnen die gelokaliseerd zijn om bedrijfskritische processen die afhankelijk zijn van netwerkverbinding met de cloud mogelijk te maken. Het configureren, implementeren en onderhouden van de ondersteunende IT-infrastructuur voor meerdere geografisch verspreide locaties brengt echter unieke uitdagingen met zich mee. APC Smart-UPS Ultra 5kW is de eerste 2U lithium-ion UPS in de 5kW-reeks in de sector en is ontworpen om veel van de uitdagingen aan te pakken waar IT-professionals en aanbieders van IT-oplossingen mee kampen.

"Edge computing groeit snel. IT-professionals die een hybride IT-omgeving beheren, zijn op zoek naar oplossingen die meer vermogen en flexibiliteit bieden tegen lagere totale eigendomskosten, en tegelijkertijd een uitstekende zichtbaarheid bieden in hun activa," aldus Pankaj Sharma, EVP van Schneider Electric's Secure Power Division. "De nieuwe APC Smart-UPS Ultra 5kW overtuigt op alle punten, en lost de pijnpunten van klanten met betrekking tot de edge-evolutie op. De innovatie in de APC Smart-UPS Ultra-productlijn vormt een nieuwe definitie van wat een eenfasige UPS moet zijn. Met deze nieuwste lijn blijven we ons inzetten voor veerkracht en duurzaamheid, zodat we onze hulpbronnen voor toekomstige generaties kunnen behouden."

De voordelen van lithium-ionbatterijen

De lithium-ionbatterij van de APC Smart-UPS Ultra 5kW gaat tot drie keer langer mee dan een traditionele UPS met ventielgereguleerde loodzuuraccu (VRLA) en hoeft onder normale bedrijfsomstandigheden niet te worden vervangen. Dit resulteert in een lagere TCO (Total Cost of Ownership) in vergelijking met VRLA-batterijen. De overstap naar lithium-ion helpt bij het elimineren van dure batterijvervanging, arbeid- en servicekosten gedurende de levensduur van de UPS, en daarnaast hoort bij de APC Smart-UPS Ultra 5kW ook een garantie van vijf jaar.

Naast de levensduur van de batterij is de APC Smart-UPS Ultra 5kW de lichtste lithium-ion-UPS in zijn soort. Het is 55 % lichter en 30 % kleiner dan andere modellen op de markt. Hierdoor is hij perfect voor gedistribueerde IT en edge-omgevingen, waar de nadruk ligt op het maximaliseren van de vierkante meters om IT-systemen te optimaliseren en kosten te besparen.

EcoStruxure Ready APC Smart-UPS Ultra zorgt altijd en overal voor betere monitoring

Een personeelstekort of te weinig on-site personeel maakt het beheer, het onderhoud en de dienstenactiviteiten – zoals het inspecteren van apparatuur en het vervangen van batterijen en defecte apparatuur – vaak omslachtig, vooral wanneer de activa sterk gespreid en geografisch verspreid zijn. APC Smart-UPS Ultra is echter EcoStruxure Ready. Dit maakt cloud-gebaseerde monitoring mogelijk, met datagestuurde aanbevelingen om de prestaties te optimaliseren en ‘wherever-you-go visibility’ voor meerdere UPS-apparaten.

Verbinding gebeurt via een ethernetpoort of een geïntegreerde netwerkpoort, en het EcoStruxure Ready APC Smart-UPS-webportaal biedt geautomatiseerde, aanpasbare meldingen over de toestand van de UPS. Zo wordt preventief onderhoud eenvoudiger en vermindert de downtime en de gemiddelde tijd tot reparatie.

 

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be