Schneider Electric en AVEVA werken samen met IN-CORE Systèmes om het productieproces van batterijen voor elektrische voertuigen te verbeteren

  • Het partnerschap maakt gegevensconnectiviteit op elektrodeniveau mogelijk en biedt fabrikanten van EV-batterijen nieuwe inzichten in prestaties. 
  • Het gezamenlijke aanbod optimaliseert de kwaliteit, de productie en het materiaalgebruik, terwijl minder afval wordt geproduceerd. 

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, en AVEVA, een wereldwijde leider in industriële software die digitale transformatie en duurzaamheid stimuleert, kondigen een samenwerking aan met IN-CORE Systèmes om de efficiëntie in de productie van batterijen voor elektrische voertuigen (EV) te verbeteren. Het gezamenlijke aanbod zal de prestaties van de elektrode-niveau tot de uiteindelijke cel verbinden en klanten een compleet beeld bieden om processen te verbeteren. 

Omdat de EV-markt exponentieel blijft groeien, staat de batterijproductie onder grotere druk om de kwaliteit, efficiëntie en bedrijfsresultaten te verbeteren. Deze hogere productie kan leiden tot nieuwe problemen, zoals foutmodi en procesvariatie, die op hun beurt leiden tot operationele, materiaal- en arbeidsverliezen. 

In de afgelopen jaren werd bij de productie van EV-batterijen tot 20% van de materialen weggegooid en werd er inefficiënt met energie omgegaan. Er was 47kWh energie nodig om 1 kWh EV-batterijcel te produceren. Deze uitdagingen kunnen alleen worden beperkt met beter operationeel inzicht. 

De samenwerking tussen Schneider Electric, AVEVA en IN-CORE zal zorgen voor een betere gegevensverbinding in het productieproces door te zorgen voor traceerbaarheid van data op elektrodespiegelniveau. De IN-CORE Traceability Solution zal samenwerken met het AVEVA System platform om kritieke parameters te verbinden met de productie van elektroden, de uiteindelijke cel en de prestaties van packs. Relevante gegevens worden hierbij op het juiste moment en in het juiste formaat geleverd om een compleet gegevensbeeld te garanderen. Dit biedt klanten positieve resultaten zoals: 

  • Sneller problemen in het veld oplossen 
  • Afvalvermindering 
  • Productieoptimalisatie 
  • Optimalisatie van materialen 
"Operationele uitdagingen vormen de grootste belemmering tot succes in de productie van EV-batterijen", zegt Christel Galbrun, Segment President for Mobility bij Schneider Electric. "Naarmate de vraag toeneemt, moeten we de kwaliteit en efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd variatie en uitval verminderen. Dit partnerschap met IN-CORE zal nieuwe niveaus van dataverbindingen bieden voor de EV-markt en klanten helpen bij het opzetten van een complete data-architectuur voor alle processen." 

"We zijn verheugd om samen te werken met Schneider Electric om een van de belangrijkste uitdagingen in de EV-markt aan te pakken, namelijk dataconnectiviteit op elektrodelevel", zegt Michel Popovic van IN-CORE Systèmes. "Samen kunnen we traceerbaarheidsdata verzamelen, deze verbinden met de rest van de waardestroom en contextualiseren om direct waardevol te kunnen zijn voor klanten." 

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be