Schneider Electric en Cisco onthullen een nieuwe oplossing voor HyperFLex Edge Computing in een EcoStruxure Micro Data Center

Schneider Electric en Cisco onthullen een nieuwe oplossing voor HyperFLex Edge Computing in een EcoStruxure Micro Data Center

  • De nieuwe HyperFlex-oplossing stelt klanten en servicepartners in staat om op een eenvoudige wijze de uitdagingen op het gebied van Edge Computing aan te gaan. 
  • Deze vooraf geïntegreerde en sterk geconvergeerde oplossing beperkt de time-to-market met 50% en de engineeringkosten met 35%. 
  • Deze oplossing biedt meer opbrengstmogelijkheden voor kanaalpartners via installatie-, monitoring- en onderhoudsdiensten. 

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie in energiebeheer en -automatisering, heeft samen met Cisco een nieuwe oplossing voor Edge Computing onthuld, waarbij HyperFlex Edge sterk geconvergeerde infrastructuur (HCI) van Cisco wordt geïntegreerd in het 6U-wandgemonteerde EcoStruxure Micro Data Center™. Zo kunnen de veerkrachtige, veilige en gelokaliseerde computermogelijkheden dichter komen te liggen bij de plaats waar de gegevens worden gecreëerd, verwerkt en opgeslagen. HyperFlex is een complete en uitgewerkte HCI-oplossing die is gebaseerd op het Cisco UCS-platform en waarmee klanten de kracht en eenvoud van HCI kunnen uitbreiden van datacenters naar kritieke IT-systemen in een Edge-netwerk.  

De volgende evolutie binnen het Cisco HyperFlex-productgamma wordt EcoStruxure Ready™ en volledig compatibel met de allernieuwste en bekroonde DCIM-software (Data Center Infrastructure Management) EcoStruxure IT™ van Schneider Electric. Daardoor sluit ze aan bij de edge computing- uitdagingen op het vlak van connectiviteit, implementatiesnelheid en ruimtebeperkingen, en dit met een vereenvoudigde installatie op afgelegen en verspreide locaties, inclusief retail-, productie-, automotive- en Telco-omgevingen.  

Edge computing stelt klanten voor een aantal nieuwe uitdagingen, waaronder een groter aantal gedistribueerde systemen die worden ingezet in omgevingen die niet geoptimaliseerd zijn voor IT en die vaak onbemand zijn. Daardoor worden er nieuwe fysieke en cyberbeveiligingsvereisten aan de oplossing gesteld.

Voortdurende Innovatie voor toepassingen binnen Edge Computing

“Cisco en Schneider Electric zijn al meer dan 15 jaar Alliance Partners,” aldus Rob McKernan, Senior Vice President, Secure Power Europe. “Als onderdeel van die samenwerking blijven we innoveren en verder bouwen op de integratiemogelijkheden tussen onze bedrijven. Dit helpt partners om de allerbeste, vooraf geïntegreerde systemen af te leveren in de wetenschap dat de oplossing zal werken zoals verwacht en gepland, en dit vanaf de eerste minuut dat ze operationeel is. In een Edge-omgeving is betrouwbaarheid van essentieel belang en dankzij de interoperabiliteit tussen EcoStruxure en Cisco Intersight kunnen partners meerdere Edge-sites beheren voor hun klanten en ondertussen nieuwe service-inkomsten genereren.”  

EcoStruxure Micro Data Center van Schneider Electric komt tegemoet aan de vraag van producenten, leveranciers en systeemintegratoren naar gestandaardiseerde, vooraf geteste en vooraf geïntegreerde IT-systemen die de time-to-market en de bouwcomplexiteit voor IT-professionals beperken. Met een grotere interoperabiliteit tussen de IT- en de fysieke infrastructuur kunnen klanten hun oplossing specificeren met behulp van componenten van verschillende verkopers, en dit met de geruststellende gedachte dat deze zal werken zoals verwacht vanaf het moment dat ze wordt geïmplementeerd.  

De 6U-wandgemonteerde oplossing van Schneider Electric werd ontworpen voor Edge Computing waarbij ruimte een prioriteit en betrouwbaarheid een must is. Deze oplossing zorgt ervoor dat grote, zware Edge-servers, netwerkvoorzieningen en UPS veilig tegen een wand gemonteerd kunnen worden. Ze neemt geen vloerruimte in en is 60 procent minder omvangrijk dan een traditionele wandbehuizing. De gecertificeerde schokbestendige packaging van Cisco stelt kanaalpartners en systeemintegratoren ook in staat om IT vooraf te installeren voor snelle en gestandaardiseerde implementaties, met veilige en stevige opties die perfect zijn voor licht industriële omgevingen.  

Story image

Cisco en Schneider Electric stimuleren de groei van kanaalpartners 

Cisco en Schneider Electric zetten zich in voor het aansturen van de business via het kanaal. De beheermogelijkheden die ontstaan dankzij de integratie tussen EcoStruxure IT en Intersight stellen kanaalpartners en Managed Service Providers (MSP's) in staat om de Edge-omgevingen van de klant te monitoren en te onderhouden. Dit garandeert de hoogste niveaus van betrouwbaarheid en beschikbaarheid dankzij een voorspellende monitoring, terwijl het risico op een ongeplande panne wordt beperkt dankzij de EcoStruxure IT Expert-applicatie en de nieuwe cyberbeveiligingsfuncties.  

À propos de Cisco HyperFlex avec Intersight 

Cisco HyperFlex is een volledig uitgewerkte HCI-oplossing, gebaseerd op het Cisco UCS-platform, die klanten in staat stelt om de kracht en de eenvoud van HCI Anywhere uit te breiden van kerndatacenters naar de Edge van hun operaties, en dit met een consistente beleidshandhaving en een SaaS-systeembeheer (software as a service) via Cisco Intersight.

HyperFlex Edge oplossingen werden speciaal ontworpen als een Edge-platform op ondernemingsformaat om te voldoen aan de unieke vereisten van een over verschillende sites verspreide computing op wereldwijde schaal in filialen en afgelegen locaties en om nieuwe IoT en intelligente Edge-diensten mogelijk te maken. 

Over Cisco 

Cisco is de wereldwijde technologieleider die het internet sinds 1984 draaiende houdt. Onze mensen, producten en partners helpen de maatschappij om veilig te connecteren en de digitale opportuniteiten van morgen vandaag al te benutten. Kom meer te weten op www.newsroom.cisco.com en volg ons op Twitter : @Cisco.

Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Yves Roy Marketing & Communication Manager, Schneider-Electric

 

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel