Schneider Electric erkend als leider in energiebeheersoftware door onafhankelijk onderzoeksbureau Verdantix  

Schneider Electric, leider op het vlak van digitale transformatie in energiebeheer- en automatisering, behaalde de leiderspositie in Verdantix' recente rapport "Green Quadrant: Energy Management Software 2023. Deze erkenning benadrukt de kwaliteit en veelzijdigheid van de oplossingen van Schneider Electric en hun vooruitstrevende benadering op het gebied van systeemintegratie.

De wereldwijde energie- en klimaatcrises hebben geleid tot een sterk gestegen interesse in energiebeheersoftware. Organisaties gaan meer dan ooit actief op zoek naar oplossingen om de volatiliteit van energieprijzen aan te pakken en de decarbonisatie van gebouwen en andere faciliteiten te versnellen. 

Het gerespecteerde onderzoeks- en adviesbureau Verdantix erkent deze dringende behoefte en richt zich met dit rapport – het eerste in zijn soort – op de groeiende vraag van vastgoed- en facilitaire managers naar informatie over hoogwaardige energiebeheeroplossingen. 

Volgens het IEA Tracking Clean Energy Progress rapport zijn gebouwen verantwoordelijk voor 37% van de wereldwijde koolstofuitstoot, waarvan 26% wordt toegeschreven aan hun energieverbruik. Dankzij digitale oplossingen kunnen organisaties aanzienlijke vooruitgang boeken in de aanpak van de klimaat- en energiecrisis en tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. 

Verdantix merkte een groeiende trend op van bedrijven die willen kiezen voor leveranciers met holistische oplossingen. Het onderzoeksbureau nam daarom vijftien leveranciers van energiebeheeroplossingen over de hele wereld onder de loep. 

"Het EcoStruxure Platform van Schneider Electric scoort het hoogst in dit Green Quadrant rapport, dankzij de ruime mogelijkheden en het uitgebreide aanbod", zegt Harry Wilson, industrieanalist en hoofdauteur van het rapport. "De oplossing biedt echt end-to-end energiebeheer en helpt klanten op hun weg naar net zero." 
"De bevindingen in het rapport tonen niet alleen onze inzet voor het leveren van allesomvattende oplossingen die elektrificatie en digitalisering stimuleren – samen de snelste route naar net nul – maar ook onze bereidheid om als betrouwbare partner en adviseur voor elk aspect van energiebeheer op te treden", zegt Olivier Blum, Executive Vice President Energy Management bij Schneider Electric. "We hebben een lijst van tien concrete prioriteiten opgesteld om de decarbonisatie van gebouwen te stimuleren, met energiebeheersoftware en data als kern van deze acties. Het is geweldig om externe validatie voor onze aanpak te zien." 

Verdantix benadrukte de technologische expertise van Schneider Electric en prees het vermogen van het bedrijf om uitgebreide pakketten te leveren die gegevens van zowel gebouwbeheer- als energiebeheeroplossingen vastleggen en combineren, en die gegevens ook omzetten in bruikbare inzichten voor klanten. Het rapport beoordeelde verschillende producten van Schneider Electric, waaronder EcoStruxure Building Advisor, EcoStruxure Building Operation, EcoStruxure Microgrid Advisor, EcoStruxure Power Advisor, EcoStruxure Power Monitoring Expert, en EcoStruxure Resource Advisor. ​ ​ 

Voor het volledige rapport, klik hier

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be