Schneider Electric gaat in op de uitdagingen van Edge Computing

Schneider Electric gaat in op de uitdagingen van Edge Computing

Nieuw EcoStruxure Micro Data Center 6U voor wandmontage

  • Het EcoStruxure Micro Data Center 6U voor wandmontage, het eerste in zijn soort op de markt, heeft een compact ontwerp dat zijn voetafdruk met 60% verkleint, terwijl het de integratie van grote Edge-servers mogelijk maakt. 
  • Bovendien verbetert een nieuwe “EcoStruxure IT Expert Device Security Vulnerability Assessment”-module de cyberveiligheid van de uitrusting. 
  • EcoStruxure zet zijn ontwikkeling voort met een compleet en eenvoudiger productportfolio voor het datacenter, van de Cloud tot de rand van het Edge-netwerk. 

Schneider Electric, de leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt vandaag aan dat het zijn datacenteroplossingen heeft vereenvoudigd en aangepast aan de nieuwe hybride computeromgeving met de lancering van zijn EcoStruxure Data Center-oplossingen. De EcoStruxure Data Center-oplossingen combineren energie, koeling, racks en beheer om de uitrol van gedistribueerde computernetwerken te ondersteunen in alle omgevingen, van kleine Edge-toepassingen tot grote Hyperscale-datacenters. 

Schneider Electric introduceert de eerste EcoStruxure Micro Data Center-oplossing in zijn soort - een 6U-wandmontagemodel dat is ontworpen om grote Edge-servers in een compacte behuizing op te nemen en zo het vloeroppervlak te optimaliseren.  

Vier oplossingen die snel, flexibel, configureerbaar en zeer veilig zijn, en gebruik maken van de nieuwste beheertechnologieën: 

  • EcoStruxure Micro Data Center: S-serie, C-serie, R-serie Unieke compacte en autonome behuizingen die het volgende integreren: systemen voor monitoring en beheer op afstand, omvormers, elektrische distributie, fysieke beveiliging en koelingsapparatuur. Deze EcoStruxure Micro Datacenters maken een snelle, eenvoudige en aangepaste uitrol en beheer van Edge Computing-oplossingen in verschillende omgevingen mogelijk. 
  • EcoStruxure Row Data Center: S-serie, C-serie, R-serie Deze voorgeconfigureerde en schaalbare eenrijige oplossing moderniseert de infrastructuur. Ze omvat IT-racks, voedings-, koelings- en beheersystemen waarmee de benodigde tijd voor en de complexiteit van het ontwerp, de installatie en werking in verschillende omgevingen worden verminderd. 
  • EcoStruxure Pod Data Center: Pod Innovatieve IT-rackklare podsystemen die een grootschalige IT-uitrol mogelijk maken. Ze zijn gemakkelijk te integreren met verschillende koelings- en voedingsconfiguraties, wat resulteert in een eenvoudiger ontwerp en installatie waarmee de investeringskosten tot 15% kunnen worden verlaagd. 
  • EcoStruxure Modular Data Center: Modulair “All-in-One”-, IT-, Power-datacenter Geprefabriceerde en vooraf geteste oplossingen, geleverd in de vorm van IT-, Power- of All-in-One-containers, die een flexibele en voorspelbare uitrol mogelijk maken, evenals de mogelijkheid om de capaciteit snel op te schalen.

Het EcoStruxure Micro Data Center 6U pakt de uitdagingen van Edge Computing aan 

In een steeds meer verbonden wereld voeren bedrijven van elke omvang hun digitale transformatie door. In deze context bevinden de IT-systemen zich nu dichter bij de plaats waar de gegevens worden gecreëerd en verwerkt - een trend die breekt met de traditionele methoden en die Edge Computing wordt genoemd.  

Edge Computing creëert nieuwe uitdagingen, omdat veel IT-systemen zich op plaatsen bevinden waar geen IT-personeel aanwezig is, met nieuwe beveiligingsnoden en in omgevingen die niet geoptimaliseerd zijn voor IT-apparatuur. Het EcoStruxure Micro Data Center 6U voor wandmontage is ontworpen voor Edge Computing. Hierdoor past het in zeer krappe ruimtes waar veerkracht uiterst belangrijk is. De behuizing maakt het mogelijk om Edge-servers, netwerkapparatuur en de omvormer veilig op een wand te installeren zonder dat het vloeroppervlak in beslag wordt genomen, waardoor de voetafdruk van de traditionele wandkasten tot 60% wordt verkleind. Dankzij de “shock packaging” (schokbestendige verpakking) kunnen partners en integratoren de IT-apparatuur vooraf installeren voor een snelle, gestandaardiseerde uitrol. De ingebouwde stoffilter en ventilator maken het EcoStruxure Micro Data Center 6U ideaal voor licht industriële omgevingen. Het 6U-model maakt bedrijfskritische operaties in niet-IT-omgevingen mogelijk. 

“De EcoStruxure Micro Data Center 6U-oplossing voor wandmontage opent met haar unieke ontwerp en functies nieuwe mogelijkheden voor de uitrol van een veerkrachtige IT op Edge-netwerken, waardoor de digitale transformatie een realiteit wordt. Geen enkele andere leverancier is in staat de complete, gestandaardiseerde IT-infrastructuuroplossingen te leveren die Schneider Electric biedt, noch het ecosysteem van partners dat voor compatibiliteit en een vereenvoudigde uitrol zorgt. Een volledig geïntegreerde EcoStruxure Data Center-oplossing, met EcoStruxure IT en de diensten en 24/7-monitoring op afstand van Asset Advisor, zorgt voor veerkracht in de Cloud en lokaal op de Edge-netwerken”, aldus Jim Simonelli, SVP Emerging Businesses, Secure Power Division, Schneider Electric. 

 

Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents

 

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel