Schneider Electric haalt voor het elfde jaar op rij een toppositie in de Global 100 van Corporate Knights

Corporate Knights kent Schneider Electric een vierde plaats toe op de 2022 lijst met de meest duurzame bedrijven

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, wist voor de 11e keer op rij een toppositie te behalen in de jaarlijkse Global 100-lijst van meest duurzame bedrijven van Corporate Knights. 

Corporate Knights is een Canadees media- en onderzoeksbureau dat elk jaar meer dan 6900 bedrijven ter wereld analyseert op duurzaamheid. Zo bepaalt het uiteindelijk de 1% meest duurzame ondernemingen. De Global 100-methodologie is gebaseerd op 23 belangrijke prestatie-indicatoren, met het bedrijfsaandeel in ‘schone inkomsten en investeringen’ als zwaarwegende factor (50%). Volgens Corporate Knights presteren de Global 100 meest duurzame bedrijven beter door meer dan vier keer zoveel inkomsten te genereren per ton koolstofuitstoot dan het gemiddelde bedrijf op de MSCI All Country World Index (een bekende benchmark voor wereldwijde beleggingsfondsen). 

Schneider staat sinds 2012 onafgebroken in de Global 100, met een eerste plaats in 2021 en een vierde plaats dit jaar. Dit is het resultaat van de integratie van duurzaamheid in de bedrijfsstrategie. In 2021 versterkte het bedrijf nog haar ‘sustainability consulting business’, zodat partners en klanten nog beter ondersteund kunnen worden bij hun duurzame transformaties. 

“Er is geen magische formule om herhaaldelijk op de lijst van meest duurzame bedrijven te staan, het gaat erom goed te doen", aldus Olivier Blum Chief Strategy & Sustainability Officer van Schneider Electric, "Als impactbedrijf omarmen we duurzaamheid als een zakelijke kans en een kans voor iedereen. Het maakt deel uit van ons model, onze cultuur, onze strategie en de manier waarop we ons hele ecosysteem van werknemers, partners in de toeleveringsketen en klanten betrekken bij het realiseren van ons doel, dag in dag uit.” 

Schneider Electric begon het jaar al op een hoogtepunt wat betreft zijn prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG), na de recente aankondiging van wereldwijde erkenning van vier ESG-ratings in 2021, waaronder de CDP Climate Change A-lijst of de Dow Jones Sustainability World Index. 

 Kijk hier voor meer informatie over Schneider Electric's aanpak rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. ​ ​ 

 
 
 
 

 

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be