Electrician_campaign_2021_27_kleiner.jpg
Delen:

Schneider Electric innoveert met Resi9 XE

Residentiële elektrische distributie met gepatenteerd verdeelsysteem

  • Nieuw distributieblok maakt verdeling sneller, eenvoudiger en veiliger
  • Lancering op de Vlaamse markt op 18 oktober
  • Roadshow laat installateurs kennismaken met alle nieuwigheden uit het residentiële gamma

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt het nieuwe Resi9 XE verdeelsysteem aan, dat vanaf 18 oktober 2021 op de Vlaamse markt beschikbaar zal zijn.1 Deze innovatieve residentiële oplossing biedt een antwoord op de vraag van de klanten, die gebruiksgemak én veiligheid willen combineren.

Gepatenteerd verdeelsysteem

Resi9 XE bestaat uit een vernieuwde Schneider Electric kast gecombineerd met modulaire automaten. De grootste innovatie is zonder twijfel het gepatenteerde verdeelsysteem. Hierdoor kan de installateur de verdeling maken zonder enig gebruik van tools. De automaten ‘klikken’ namelijk op het distributieblok, dat volledig vingerveilig is (IP2X). Dit betekent dat de installateur geen elektrische schokken kan krijgen, wat wel nog kan gebeuren bij het huidige systeem van een afgeslepen vorkaansluiting.

Eenvoudiger, sneller en veiliger

Simon Valgaerts, Marketing Product Manager Home & Distribution, plaatst de Resi9 XE in historisch perspectief: “Eerst gebeurde de verdeling met kabels, waarbij installateurs elk vertrek via kabels moesten aansluiten om ze van stroom te voorzien. Nadien kwam er een aanzienlijke verbetering: de vorkaansluiting. Maar ook daar was nog steeds wat werk aan: op de juiste lengte inkorten (slijpen), alle vijzen correct aandraaien, etc. De Resi9 XE is de volgende stap in de evolutie: eenvoudiger, sneller én veiliger.”

Eerste fase voor 2P installaties

In een eerste fase zal de Resi9 XE enkel beschikbaar zijn voor 2P installaties (230V). Vanaf eind volgend jaar zal Schneider Electric volledige oplossing kunnen bieden voor alle soorten installaties (dus ook 3x230V en 3x400V). Uiteraard zijn alle producten gecertificeerd volgens de Belgische residentiële normen en hebben ze de CEBEC-certificatie.

Kennismaken met het nieuwe systeem op de Schneider Electric Roadshow

De lancering van Resi9 XE op de Belgische markt is voorzien in oktober 2021. Deze zal worden ondersteund met een grote ‘roadshow’. In een omgevormde bus kunnen installateurs er vanaf 18 oktober alle nieuwigheden uit het residentiële gamma, inclusief de Resi9 XE, ontdekken. Op twee maanden tijd zullen ongeveer 80 filialen van groothandels over het hele land worden bezocht.

Geïnteresseerde installateurs kunnen zich eenvoudig registreren via: https://selaunch-roadshow-residential.be/nl/home

1De lancering op de Waalse markt volgt op 8 november

Els Vanhonsebrouck

Marketing Communication Specialist, Schneider Electric

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]