Schneider Electric krijgt erkenning als Clean Energy pionier

Schneider Electric krijgt erkenning als Clean Energy pionier

The Climate Group RE100 reikt prestigieuze Award uit

The Climate Group RE100 reikte dit jaar voor de eerste keer Awards uit aan bedrijven die een uitzonderlijke inspanning leveren om een duurzame toekomst te realiseren. Schneider Electric – leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisatie – won de Clean Energy Trailblazer Award voor haar niet aflatende pionierswerk op het vlak van hernieuwbare energie.  

Eén van de meest duurzame bedrijven ter wereld  

Schneider Electric krijgt zo opnieuw erkenning als één van de meest duurzame bedrijven ter wereld.  Het wil het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch verminderen en voorop gaan in de strijd tegen de klimaatverandering. Schneider pakt daarvoor haar eigen processen aan, maar helpt ook actief de ecologische voetafdruk van haar klanten te verkleinen. 

Naar 100% hernieuwbare elektriciteit in Schneider Electric’s bedrijfsprocessen 

Schneider Electric’s eigen klimaatobjectieven zijn duidelijk: koolstofneutraliteit bereiken in de bedrijfsprocessen tegen 2025 (met CO2-compensatie waar noodzakelijk) en geen CO2 uitstoot meer tegen 2030 (zonder compensatie). Hoe kan dit doel worden bereikt? Door in te zetten op energie-efficiëntie, door het ‘elektrificeren’ van processen met fossiele brandstof, door maximaal hernieuwbare energie op te wekken met verschillende technologieën, én door over te schakelen naar meer dan 14.000 elektrische bedrijfswagens. 

Als onderdeel van het RE100 engagement, zal Schneider Electric tegen 2030 100% elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare bronnen produceren. In 2020 ligt de doelstelling al op 80%. Sinds het aangaan van dit engagement is de totale uitstoot van het bedrijf al gedaald met meer dan 250.000 ton CO2. Dit alles in een periode van 24 maand. 

Schneider Electric helpt klanten overschakelen op hernieuwbare energie 

Scheider Electric biedt haar klanten bovendien een breed gamma diensten en technologieën aan die een positieve impact hebben op hun ecologische voetafdruk. Ze helpen de klanten digitaliseren, het energieverbruik minimaliseren en het verbruik van hernieuwbare energie maximaliseren. Tussen 2018 en 2020 wil Schneider Electric haar klanten samen 120 miljoen ton CO2 minder laten verbruiken. 

Inspirerend e-book 

Samen met de Global Footprint Network bracht Schneider Electric daarenboven het e-book “Strategies for One-Planet Prosperity” uit. Dit boek biedt een inspirerend strategisch framework voor bedrijven die het voorbeeld van Schneider willen volgen en de ‘business as usual’ achter zich laten.

 www.se.com/be  

 

Els Vanhonsebrouck Marketing Communication Specialist, Schneider Electric
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel