998-20905011_ESX-Automation-Expert_GMA_cover.jpg
Delen:

Schneider Electric lanceert de EcoStruxure™ Automation Expert: een grote stap richting universele automatisering

  • Schneider Electric introduceert EcoStruxure™ Automation Expert, 's werelds eerste software-centrische industriële automatiseringssysteem ​ 
  • Het bedrijf roept de industrie op om "universele automatisering" te omarmen. Een wijdverspreide invoering van open standaarden stimuleert innovatie en leidt tot meer efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid ​ ​ 
  • Plug-and-produce-benadering van systeemengineering zorgt voor hoger een rendement op investeringen voor automatiseringsplatformen 

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, versnelt zijn inspanningen om het volledige potentieel van de Vierde Industriële Revolutie te ontsluiten voor haar klanten. Het bedrijf pleit voor de wijdverspreide adoptie van open automatiseringsstandaarden. Deze visie op universele automatisering wordt kracht bijgezet met de lancering van de ​ EcoStruxure™ Automation Expert, een nieuwe categorie van software-centrische industriële automatiseringssystemen. 

Industriële activiteiten ondergaan een ingrijpende transformatie. Vooruitgang in machine learning, augmented reality, real-time analytics en het IIoT zijn erg beloftevol voor industriële ondernemingen en fabrikanten. 

Het realiseren van dit potentieel wordt echter beperkt door gesloten automatiseringsplatformen. Zij beperken de toepassing van best-of-breed technologieën, maar bemoeilijken ook de integratie van componenten van derden bemoeilijken en zijn duur om te upgraden en te onderhouden. Terwijl de informatietechnologie open platformen heeft ingevoerd en zich snel ontwikkelt, kan van de industriële technologie niet hetzelfde worden gezegd. Een gebrek aan aanpasbaarheid, modularisering en interoperabiliteit zette een rem zet op innovatie in de industrie. 

Schneider Electric meent dat de tijd rijp is voor een gedurfde stap in de industriële automatisering en roept industriële gebruikers, verkopers, OEM's, systeemintegratoren en EPC's in de gehele industrie op om voluit voor universele automatisering te gaan. 

Universele automatisering 

Universele automatisering is de wereld van plug and produce softwarecomponenten voor automatisering, gebaseerd op de IEC61499-norm. Zo worden specifieke problemen van klanten op een beproefde manier opgelost. De invoering van een op IEC61499 gebaseerde gestandaardiseerde automatiseringslaag, die voor alle leveranciers gelijk is, biedt onbegrensde mogelijkheden voor groei en modernisering in de gehele industrie. ​ 

Door de mogelijkheden van bestaande, op IEC61131 gebaseerde systemen aanzienlijk uit te breiden en een app-store-achtig model voor automatiseringssoftwarecomponenten mogelijk te maken, gelooft Schneider Electric dat de vooruitgang die mogelijk is in de Vierde Industriële Revolutie volledig zal worden gerealiseerd. Naarmate de voordelen zichtbaar worden, zullen volgens Schneider Electric andere leveranciers de universele automatiseringsaanpak overnemen, en zullen eindgebruikers dit snel gaan eisen van hun automatiseringsleveranciers en ecosysteem. 

EcoStruxure Automation Expert: industriële activiteiten transformeren 

Schneider Electric maakt de universele automatiseringsvisie waar met de introductie van EcoStruxure ™ Automation Expert. Met dit eerste universele automatiseringsproduct op basis van de IEC61499-standaard begint een nieuw tijdperk van softwaregerichte, interoperabele industriële automatisering. 

"De IT-wereld heeft de voordelen van open besturingsplatforms ingezien; nu is de industrie aan de beurt", aldus Peter Herweck, executive vice president industriële automatisering bij Schneider Electric. "Industriële automatiseringsarchitecturen hebben goed werk verricht om de industrie te brengen waar we nu zijn, maar ze zijn niet in staat om de wendbaarheid en veerkracht te bieden die van het grootste belang zijn voor moderne industriële activiteiten. Om de belofte van de vierde industriële revolutie volledig waar te maken, moeten we ons technologiemodel opnieuw vormgeven door onze platforms open te stellen, software los te koppelen van hardware en de wendbaarheid en schaalbaarheid van systemen radicaal te verbeteren." 

EcoStruxure™ Automation Expert is een nieuwe categorie van industriële automatiseringssystemen met IEC61499 als kern. EcoStruxure™ Automation Expert: 

1. Maakt het mogelijk om automatiseringstoepassingen te bouwen met behulp van asset-centric, draagbare, bewezen-in-gebruik softwarecomponenten, onafhankelijk van de onderliggende hardware-infrastructuur. 

2. Stelt de gebruiker in staat applicaties te verdelen naar elke gewenste systeemhardware-architectuur - sterk gedistribueerd, gecentraliseerd, of beide - met minimale tot geen extra programmeerinspanning. 

3. Ondersteunt gevestigde software best practices om de creatie van automatiseringstoepassingen die interopereren met IT-systemen te vereenvoudigen. 

De eerste versie van EcoStruxure™ Automation Expert ondersteunt traditionele automatiseringsplatforms, zoals Modicon™ PLC's en Altivar™ frequentieregelaars en pc's. Voor het eerst kunnen complexe besturingsalgoritmes voor meerdere aandrijvingen worden geprogrammeerd en gedistribueerd naar de controller van de aandrijving, zonder dat hiervoor een centrale PLC nodig is. De line-up wordt gecompleteerd door een gevirtualiseerde softwarecontroller die draait in Docker®-aangedreven Linux-containers en gedistribueerde informatie- en regelsystemen in edge computing-architecturen ondersteunt. 

 Door gebruik te maken van de objectgeoriënteerde aard van IEC61499 worden softwarecomponenten, bekend als Composite Automation Types (CAT's), gebruikt om bedrijfsmiddelen te modelleren door real-time besturingsfuncties te combineren met andere facetten, zoals de mens/machine-interface. ​ 

 Deze asset-centric benadering levert ongekende kosten- en prestatievoordelen op en maakt engineers vrij om te innoveren door laagwaardig werk te automatiseren en overlapping van taken tussen tools te elimineren. Benchmarking van EcoStruxure™ Automation Expert ten opzichte van de huidige automatiseringssystemen heeft aangetoond dat de tijd die nodig is om traditionele automatiseringstaken uit te voeren met 2 tot 7 maal is verkort. 

 

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

custome[email protected]