Schneider Electric lanceert EcoStruxure voor eMobility in gebouwen

Een end-to-end EV-laadoplossing voor duurzame, volledig elektrische mobiliteit

Banner (11).png
  • Gebouwen zullen een doorslaggevende rol spelen in de elektrificatie van het vervoer in de wereld ​ 
  • Tegen 2030 zal ongeveer 70% van de EV-opladingen gebeuren in commerciële, industriële en meergezinsgebouwen. EcoStruxure for eMobility biedt energiebeheermogelijkheden die helpen omgaan met de toegenomen energievraag die hieruit voortvloeit. 
  • EcoStruxure for eMobility in gebouwen breidt zijn gamma oplossingen uit met de nieuwe aangesloten lader van de 3e generatie - EVlink Pro AC 

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigt de lancering aan van een nieuwe EV-laadoplossing voor efficiënte, veerkrachtige en duurzame elektrische mobiliteit en energieneutrale gebouwen. ​  

Schneider Electric is zich bewust van het belang van gebouwen als men spreekt over de elektrificatie van transport. Volgens Bloomberg1 zal tegen 2030 ongeveer 70% van de EV-laadbeurten plaatsvinden in commerciële, industriële en meergezinsgebouwen. 

Met deze lancering zet Schneider Electric zijn streven voort om gebouwen slimmer en duurzamer te maken door het toevoegen van hoogwaardige EV-laadinfrastructuur. 

"Naarmate EV’s de automarkt veroveren, zullen gebouwen een groter deel van de lasten op zich nemen. Mensen zullen niet meer stoppen om op te laden; ze zullen opladen waar ze stoppen. We zullen thuis opladen, maar ook op bestemmingen zoals kantoren, winkels, restaurants, parkeergarages, scholen, ziekenhuizen, bioscopen, enzovoort," zegt Mike Doucleff, Head of eMobility Business.” 

Wat is EcoStruxure voor eMobility in gebouwen? 

Schneider Electric biedt betrouwbare en energie-efficiënte technologie aan voor de implementatie van EV-laadinfrastructuur in commerciële, industriële en residentiële gebouwen. Want EcoStruxure for eMobility gaat om meer dan alleen maar EV-laders, het is een end-to-end verbonden oplossing die gemakkelijk te installeren is, de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening in gebouwen handhaaft en EV-bestuurders een comfortabele ervaring biedt. 

EcoStruxure for eMobility omvat drie belangrijke elementen:  

  1. EVlink Pro AC is een betrouwbare, duurzame en verbonden laadpaal die snel kan worden geïnstalleerd, maar die ook ​ eenvoudig te bedienen en te onderhouden is. Bovendien worden kosten en uitvaltijd tot een minimum beperkt. 
  2. EcoStruxure EV Charging Expert is een on-site belastingsmanagementsysteem dat op een dynamische manier de real-time beschikbare stroom in het gebouw verdeelt om EV's op te laden. Hierbij wordt hernieuwbare energie geïntegreerd en worden piekuren vermeden. Via een abonnement zorgt het ook voor toegang tot geavanceerde analysediensten. 
  3. En tot slot is EcoStruxure EV Advisor een cloudgebaseerde operationele software waarmee partners op afstand toezicht kunnen houden en de EV-laadinfrastructuur eenvoudig in bedrijf kunnen stellen, monitoren en controleren. Dit zal later in het jaar worden gelanceerd. 

Sinds het begin van de reis naar de elektrificatie van voertuigen is het hoofddoel van Schneider Electric om oplossingen te bieden voor de uitdagingen van klanten met betrekking tot het inzetten van EV-laadinfrastructuur. ​ 

Schneider Electric streeft naar een energieneutrale toekomst, en EcoStruxure voor eMobility is slechts één van de manieren waarop het bedrijf dit doel kan bereiken. 

Ontdek meer over EcoStruxure voor eMobility

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be