Schneider Electric lanceert eDesign voor de residentiële markt 

  • Schneider Electric blijft oplossingen ontwikkelen om zijn partners in de elektriciteitssector zo goed mogelijk te ondersteunen. ​ ​
  • Deze online webapplicatie leidt tot een eenvoudig, intuïtief en snel schakelbordontwerp 

Schneider Electric, het toonaangevend bedrijf op vlak van digitale transformatie in de energiebeheer- en automatiseringssectoren, introduceert eDesign. Deze nieuwe tool biedt eenvoudige, intuïtieve en snelle ontwerpmogelijkheden voor elektrische kasten in woningen. 

eDesign, de langverwachte oplossing voor het ontwerpen van elektriciteitskasten 

eDesign is een efficiënte oplossing die perfect aansluit op de behoeften van elektriciens. Dankzij deze tijdsbesparende tool kunnen ze in slechts enkele klikken de ideale kast ontwerpen voor hun residentiële projecten. 

De configurator biedt een realistische weergave van de schakelkast en stelt elektriciens in staat om voor elke component de juiste belasting, draadsectie en ruimte te definiëren. Documenten die zijn gekoppeld aan de geconfigureerde kast zijn de materiaallijst, de offertes, de labels en het eendraadschema waarin ook de naamgeving en tussenruimte kunnen worden geconfigureerd. ​ 

"Het aanbieden van eDesign voor de residentiële markt versterkt ons engagement om producten en tools te maken die onze partners in de elektriciteitssector helpen in hun dagelijkse werk. We weten dat ze weinig tijd hebben en het is onze rol om hen te helpen efficiënter te werken dankzij een logische workflow en een zeer praktijkgerichte ervaring", zegt Pierre Coucke, VP Power Products en Home & Distribution bij Schneider Electric België. 

Waarom eDesign? 

Dankzij de unieke kwaliteiten van eDesign is het ontwerpen van een elektriciteitskast nu een eenvoudig, intuïtief en snel proces: 

Tijdsbesparing 

In slechts een paar stappen kunnen elektriciens de configuratie van hun kast voltooien. De webapplicatie geeft hen onmiddellijk een nauwkeurige materiaallijst die ze kunnen opslaan en doorvoeren naar het groothandelportaal, zodat het aankoopproces naadloos verloopt. Hierbij wordt ook automatisch het eendraadschema van het project gegenereerd aan de hand van de configuratie en parameters toegekend aan de elektriciteitskast. 

Naleving van normen en standaarden 

Elektriciens kunnen er zeker van zijn dat elektrische installaties volledig voldoen aan de normen en standaarden. ​ 

eDesign begeleidt hen in het ontwerpproces 

De “Begeleide modus” in eDesign configureert de ideale kast voor residentiële projecten in een mum van tijd. Men hoeft enkel het type project, het aantal kamers en de type kast te selecteren. 

Realistisch vooraanzicht 

De configurator geeft een realistisch beeld van het vooraanzicht van de kast. Aanpassingen kunnen meteen op de computer worden gemaakt. 

Werk met de laatste catalogus 

De productbibliotheek van eDesign biedt voortdurende toegang tot alle referenties van Schneider Electric. Hierdoor kunnen elektriciens eenvoudig de benodigde producten voor hun project vinden en deze met een drag-and-drop functie in de kast plaatsen. 

 

Krijg HIER toegang tot eDesign 

Meer informatie over eDesign is ook te vinden op het mySchneider platform, speciaal voor elektriciens, met tools, diensten, ondersteuning, trainingen en nieuws. 

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be