Schneider Electric lanceert gratis online cursus energietransitie met het International Trade Centre en Atelier 21

Schneider Electric leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, lanceert samen met het International Trade Centre (ITC), een agentschap van de Verenigde Naties (VN), en de Franse ngo Atelier 21, een nieuwe online opleidingsmodule over de energietransitie. De cursus, getiteld "Become a Player in the Energy Transition", is gratis toegankelijk en voor iedereen beschikbaar in het Engels. Andere talen zullen volgen.

De noodzaak om over te schakelen op koolstofarme energiebronnen is nog nooit zo groot geweest. Prijzen van fossiele brandstoffen rijzen wereldwijd de pan uit en experts waarschuwen dat onze planeet binnenkort de in het Akkoord van Parijs vastgestelde opwarmingsdrempel van 1,5°C zal overschrijden. Deze nieuwe cursus wil meer inzicht geven in de politieke en technologische uitdagingen en in de voordelen van een slimme transitie.

De module bevat verschillende casestudies uit landelijke en stedelijke omgevingen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Hij moedigt deelnemers ook aan om professionele mogelijkheden in de schone energiesector te overwegen door hen door te verwijzen naar meer technische cursussen over zonne-energie, windenergie en andere gespecialiseerde gebieden.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze cursus de eerste is in een reeks over de transitie naar duurzamer menselijk gedrag op de planeet. Samen werken aan deze cursus was zeer inspirerend", aldus Raphaël Dard, programmamanager bij de ITC SME Trade Academy.
"Deze gratis online cursus is een nieuwe stap in onze missie om individuen en bedrijven op te leiden en in staat te stellen de energietransitie te omarmen. Door samen te werken met ITC en Schneider Electric komen we dichter bij ons doel: een wereld waarin iedereen een duurzame energietoekomst begrijpt en er aan kan bijdragen." - Cédric Carles, oprichter en directeur van Atelier 21.

De deadline voor inschrijving is 12 juni, waarna deelnemers twee weken de tijd hebben om de cursus te voltooien. Bij het slagen voor een evaluatie ontvangen succesvolle deelnemers een certificaat als beloning.

Deelname aan dit initiatief versterkt Schneider Electric's jarenlange inzet voor duurzaamheid en empowerment van jongeren. Het bedrijf wil tegen 2025 een miljoen jongeren een beroepsopleiding geven en tot nu toe hebben al meer dan 400.000 personen van het initiatief geprofiteerd.

"Schneider Electric is er trots op een belangrijke speler te zijn op het gebied van onderwijs. De lancering van deze gratis online cursus toont onze inzet voor de energietransitie en onze toewijding om voor iedereen toegankelijk te zijn", aldus Gilles Vermot Desroches, algemeen afgevaardigde van de Schneider Electric Foundation en directeur Burgerschap en Institutionele Zaken.

Gerelateerde bronnen

 

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be