Schneider Electric lanceert nieuwe vermogenschakelaar NSXm

Schneider Electric lanceert nieuwe vermogenschakelaar NSXm

Compact staaltje toptechnologie

De ComPact NSXm met gegoten behuizing van Schneider Electric is één van de meest compacte vermogenschakelaars van de generatie ComPact NSX. Behalve de uitstekende prestaties zijn er ook enkele opvallende innovaties te bewonderen, zoals de EverLink-aansluiting en de geïntegreerde differentieelbeveiliging. De mogelijkheid tot directe montage op DIN-rails is een bijkomende troef.

ComPact NSXm: vooruitstrevend design

Voor een vierpolige vermogenschakelaar met een MicroLogic 4.1-unit heeft de ComPact NSXm een klein formaat. Hij is maar 108 mm breed en kan makkelijk naast andere modulaire apparaten op een DIN-rail worden vastgeklikt, zonder dat er extra accessoires nodig zijn. Ook montage op een basisplaat is mogelijk. De toepassing van de ComPact NSXm is voorzien stroomafwaarts van een ComPact NSX in een laagspanningsbord, maar vooral ook als hoofdvermogenschakelaar in onderverdeelborden. De ComPact NSXm biedt dezelfde geavanceerde technologie als zijn grote broers uit de NSX-reeks. Hij dekt het gamma af van 16 tot 160 A met een onderbrekingsvermogen van 25, 36, 50 en 70 kA op 400 Volt. De ComPact NSXm is een milieubewusttoestel, gecertificeerd met het Green Premium label.

Zonder onderhoud, met dank aan EverLink

Compact NSXm maakt gebruik van de EverLink-technologie. Die is gericht op het aansluiten van kabels (compensatieklemmen) en verhindert dat de kabelverbindingen van vermogenschakelaars loskomen als gevolg van hitte of trillingen. De montage en bekabeling van de vermogenschakelaar zijn eenvoudig en gebeuren zonder klemmenstroken.

MicroLogic 4.1 met geïntegreerde differentieelbeveiliging

De ComPact NSXm tot 160 A is beschikbaar met een magneto-thermische TM-D schakelaar of met een MicroLogic 4.1 controle-unit. Die laatste biedt bescherming tegen overbelasting en kortsluiting, naast differentieelbeveiliging met een visuele indicatie van overbelasting en verliesstroom. Een schakelaar die zich met een kleine schroevendraaier laat bedienen, desactiveert de differentieelbeveiliging tijdens isolatie.

Hulpelementen: ter plaatse installeerbaar

Alle elektrische hulpelementen (OF/SD hulpcontacten en MN/MX uitschakelspoelen) zijn eenvoudig in het product in te bouwen door de voorkant van behuizing te openen en ze in de daarvoor bestemde sleuven te klikken. De aanwezigheid van de hulpelementen in de vermogenschakelaar is van buitenaf zichtbaar via een venster. De SDx-module wordt aan de rechterkant van de NSXm vastgeklikt en maakt het onderscheid tussen alarm en storing.

Draadloos meten met PowerTag

De draadloze energiesensoren PowerTag Energy Flex 160 zijn speciaal voor de ComPact NSXm ontwikkeld. De sensoren zijn ook compatibel met de modulaire vermogenschakelaars C120 en NG125. De PowerTag Energy Flex 160 biedt de mogelijkheid om energie te meten, spanningsverlies op te merken en alarmen te activeren. De gegevens stromen via een gateway draadloos door naar de cloud.

De ComPact NSXm is dus niet alleen compact, maar ook slim, gebruiksvriendelijk en uitermate efficiënt.

 

Els Vanhonsebrouck Marketing Communication Specialist, Schneider Electric
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel