Schneider Electric levert flexibiliteit, robuustheid en efficiëntie met de nieuwe range vloerstaande behuizingen met een gereduceerde CO2 footprint - PanelSeT SFN

De nieuwe generatie PanelSeT SFN is een verbeterde versie van de succesvolle Spacial SF. Het is de eerste behuizing gemaakt van staal met een gereduceerde CO2-uitstoot. 

  • De nieuwe PanelSeT SFN is duurzaam vervaardigd met 50% gerecycled staal en duurzame energie. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot met 34% verminderd. 
  • Een modulair ontwerp met een geschroefde structuur zorgt voor maximale schaalbaarheid en flexibiliteit, waarbij de kitversie de opslagruimte tot 80% vermindert 
  • Het aanbod zal in oktober 2023 breed beschikbaar zijn. 

Schneider Electric™, leider op het gebied van de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft vandaag zijn volgende generatie vloerstaande modulaire koolstofarme stalen behuizingen PanelSeT SFN aangekondigd. 

De zeer aanpasbare behuizing, speciaal ontworpen voor automatiserings- en bedieningspanelen en stroomverdeelpanelen, zal beschikbaar zijn in oktober 2023. In navolging van de vorige Spacial SF, is de PanelSeT SFN speciaal ontworpen voor industriële omgevingen, zonne-energie- en elektriciteitsnetwerken en transport-, water- en afvalwaterinfrastructuren.

De integratie met de vorige versie (Spacial SF) is naadloos, waardoor een eenvoudige retrofit mogelijk is met behoud van identieke afmetingen, symmetrie, mechanische eigenschappen, bevestigingspunten en certificeringen. 

60% van de mondiale organisaties verwacht dat hun investeringen voor duurzaamheid de komende twee jaar zullen stijgen. Er is een duurzame verschuiving weg van fossiele brandstoffen richting elektriciteit. ​ 

Henri Berthe, Vice President, Universal Enclosures: “Met de lancering van de volgende generatie PanelSeT SFN hopen we om robuustere, efficiëntere en duurzamere oplossingen te bieden via Elektriciteit 4.0 die ook in hoge mate aanpasbaar zijn aan de veranderende regelgeving, waardoor kritische infrastructuur uiteindelijk klaar kan zijn voor de toekomst.” 

De nieuwste versie biedt verschillende unieke voordelen en functies: 

  • Duurzaam: PanelSeT SFN is klaar voor de toekomst en speciaal ontworpen met het oog op de milieuvoorschriften. Het is gemaakt van 50% recyclebaar staal vervaardigd met hernieuwbare energiebronnen. Het beschikt ook over een milieuvriendelijke verpakking met 80% gerecycled karton en bijna geen plastic. ​ 
  • Robuust: met een nieuw uniek gepatenteerd frameontwerp met een geschroefde structuur, is hij bestand tegen een statische belasting tot 1500 kg. ​ 
  • Efficiënt: Er is een nieuwe snelbevestigingsbeugel ontworpen en halfgesloten deurscharnieren voor eenvoudige verwijdering van de deur. De installatie ervan vergt minder mankracht en kan eenvoudig door één persoon worden gedaan. ​ 
  • Flexibel en aanpasbaar: verkrijgbaar als standaardmodel of kit, met 60 afmetingen beschikbaar in verschillende versies. Het modulaire ontwerp maakt tot 600 combinaties mogelijk. Daarnaast is het mogelijk maatwerk en co-engineering te leveren. 
Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be