Schneider Electric levert volgende generatie open automatiseringsinfrastructuur in samenwerking met Intel en Red Hat

  • Nieuw DCN-softwareframework (Distributed Control Node) stimuleert open automatisering 
  • Oplossing helpt leverancierspecifieke hardware te vervangen door plug-and-produce aanbod 
  • Interoperabiliteit en draagbaarheid ondersteunen industriële innovatie, verminderen veroudering 

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft in samenwerking met de technologiebedrijven Intel en Red Hat, de release aangekondigd van een Distributed Control Node (DCN) softwareframework. 

Dit nieuwe framework, een uitbreiding van Schneider Electric's EcoStruxure™ Automation Expert, stelt industriële bedrijven in staat om over te stappen op een softwaregedefinieerde plug-and-produce oplossing, waardoor ze hun activiteiten kunnen verbeteren, kwaliteit kunnen garanderen, complexiteit kunnen verminderen en kosten kunnen optimaliseren. 

De volgende generatie industriële besturing 

In lijn met de doelstellingen van het Open Process Automation Forum (OPAF), dat zich richt op het stimuleren van interoperabiliteit en portabiliteit, hebben de drie partijen samengewerkt om een moderne, netwerkgebaseerde ervaring te creëren richting de volgende generatie van industriële besturing. 

"Dit project is het resultaat van twee jaar gezamenlijke innovatie om efficiënte, toekomstbestendige, gedistribueerde besturingssystemen te creëren", zegt Nathalie Marcotte, Senior Vice President Process Automation bij Schneider Electric. "Het DCN-framework is essentieel voor het stimuleren van een open automatiseringsaanpak, waardoor industriële bedrijven kunnen groeien en innoveren voor de toekomst. De interoperabiliteit en overdraagbaarheid helpen onze klanten te genieten van de vrijheid om technologie rond hun bedrijfsbehoeften te vormen - en niet andersom." 

Red Hat kondigde onlangs, in samenwerking met Intel, een nieuw industrial edge-platform aan dat helpt bij het bieden van een moderne benadering voor het bouwen en bedienen van industriële besturingen. Sinds de implementatie van dit platform heeft Schneider Electric Red Hat Device Edge ingezet in de nieuwe DCN-software, naast Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift op de compute-laag voor DCN-implementaties, in combinatie met een besturingsinfrastructuur van Schneider Electric en referentiearchitectuur van Intel. 

Het framework bestaat uit twee hoofdcomponenten: een geavanceerd computerplatform (ACP), dat toezicht houdt op de control workload door de inhoudelijke besturings- en automatiseringsmogelijkheden te bieden die nodig zijn om werklasten veilig en programmatisch in te zetten, samen met virtualisatie- en bewakingsfunctionaliteiten; en het DCN, dat bestaat uit energiezuinige, industriële systemen met processors uit de Intel Atom x6400E-serie, speciaal bedoeld voor het uitvoeren van besturingen en ontworpen voor werklasten met gemengde kriticiteit. 

"Open en onderling verbonden commerciële oplossingen dragen bij aan de overgang van apparaten met een vaste functie naar flexibele en dynamische op software gebaseerde infrastructuren", zegt Christine Boles, Vice President van Intel's Network and Edge Group en General Manager voor federale en industriële oplossingen. "Intel heeft een lange geschiedenis in het stimuleren van open systeembenaderingen binnen zijn ecosysteem. Deze samenwerking met Schneider Electric en Red Hat om een softwaregedefinieerd besturingssysteem te ontwikkelen dat de volgende generatie gedistribueerde besturingsknooppunten laat zien, gebouwd op compute- en besturingssystemen voor algemene doeleinden, brengt deze overgang naar de industriële sector teweeg." 
"Red Hat richt zich op het helpen van fabrikanten bij het implementeren van autonome operaties op de werkvloer", zegt Francis Chow, Vice President en General Manager van In-Vehicle Operating System and Edge bij Red Hat. "Door nauw samen te werken met onze partners zoals Schneider Electric en Intel, kunnen we schaalbare, softwaregedefinieerde fabrieken en operaties helpen bouwen die in staat zijn tot geavanceerde automatisering en interoperabiliteit door gebruik te maken van een consistente platformbenadering. We zijn enthousiast over deze samenwerking en dit is nog maar het begin. Door nu deze stappen te zetten, kunnen we de industriële sector helpen om alle mogelijkheden te verkennen die AI, edge computing en meer te bieden hebben." 

Een live demonstratie van deze oplossing werd getoond op het 2024 ARC Industry Leadership Forum in Orlando, Florida, 5-8 februari. 

De Open Automatiseringsinfrastructuur ‘Ecostruxure Automation Expert’ werd voor het eerst op een Belgische beurs gedemonstreerd op Indumation 2024, van 31 tot 2 februari 2024 

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be

Neem contact op met

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be