20220517_105555.jpg
Delen:

Schneider Electric maakt tijd vrij voor lokaal en duurzaam vrijwilligerswerk

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, staat wereldwijd bekend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. In 2022 wordt dit extra in de verf gezet door de organisatie van concreet, lokaal vrijwilligerswerk. In België werkt het bedrijf daarvoor samen met de organisatie Give a Day. De eerste vrijwilligersdag vond plaats op dinsdag 17 mei. 14 vrijwilligers van Schneider Electric werkten samen met de vereniging Aer Aqua Terra om het afval in de Dijle op te ruimen.

David Orgaz, CEO van Schneider Electric België en Nederland, geeft tekst en uitleg bij het initiatief: “Duurzaamheid zit diep ingebed in onze bedrijfscultuur. We zijn een wereldwijde pionier op dit vlak. We werken met concrete en meetbare duurzaamheidstargets en mogen trots zijn op onze resultaten. Maar hoe maken we dit tastbaarder en concreter voor al onze medewerkers? Deze lokale initiatieven, waarvoor onze werknemers vrijaf kunnen krijgen, zijn daarop een mooi antwoord. Niet voor niets noemen we het de Impact Days, iedereen kan eraan deelnemen en een steentje bijdragen.”

In 2022 zijn 5 duurzame activiteiten voorzien, waarop medewerkers op vrijwillige basis kunnen intekenen. Ze worden georganiseerd in samenwerking met Give a Day. Give a Day is een matchingswebsite voor vrijwilligerswerk en beschikt over een database van meer dan 6000 projecten en verenigingen.

Mathieu Jacobs, algemeen coördinator bij Give a Day: “Give a Day ondersteunt en faciliteert solidariteit en vrijwilligerswerk. Daarvoor ontwikkelen we digitale tools, een netwerk en een ervaring die uniek is in België. Het doel? De behoeften en projecten van organisaties verbinden met burgers, gemeenten, scholen en bedrijven, om de grote uitdagingen van onze planeet op een duurzame manier aan te gaan en een meer verenigde samenleving te creëren.”

Het hoogtepunt van de actie ligt op 26 oktober, niet toevallig ook World Sustainability Day. Dan voorziet Schneider Electric wereldwijd een volledige dag voor lokale, duurzame activiteiten, waarbij al het personeel betrokken is.

“Met veel fierheid stel ik een groot enthousiasme bij onze medewerkers vast”, zegt David Orgaz. “Uiteraard blijven we met Schneider Electric inzetten op het grote plaatje, maar deze lokale initiatieven zijn hierop een perfecte aanvulling. Zo leveren we een lokale bijdrage én helpen we het bewustzijn bij ons personeel nog groter maken.”

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]