Schneider Electric onthult de eerste gratis CO2-calculator en meet de volledige ecologische voetafdruk van datacenters

Lifecycle CO2e TradeOff Tool helpt bij het schatten van de totale CO2-voetafdruk (Scope 1, 2 en 3) voor alle emissies in de hele waardeketen, inclusief indirecte emissies.

Schneider Electric™, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, onthult een nieuw raamwerk dat bedrijven helpt de volledige milieu-impact van hun datacenters te begrijpen. Dowload hier de whitepaper die het raamwerk gedetailleerd beschrijft. Het omvat een gratis Lifecycle CO2e TradeOff tool, die nauwkeurig de totale koolstofvoetafdruk van datacenters schat, inclusief Scope 1, 2 en 3 emissies. ​ ​ ​

Door Scope 3-emissies van hun waardeketen te kwantificeren, kunnen organisaties hun totale CO2-voetafdruk meten, inclusief uitbestede IT-diensten van cloud- en colocatieproviders. De whitepaper van Schneider Electric neemt een gegevensgestuurde benadering aan om datacenterbeheerders te ondersteunen bij het identificeren en categoriseren van emissies die voortkomen uit activiteiten en de toeleveringsketen. Dit stelt bedrijven in staat om de juiste prioriteiten te stellen om de CO2-uitstoot zo efficiënt mogelijk te verminderen.

oorgestelde regels in de VS en de EU maken van het verantwoorden en rapporteren van Scope 3-emissies een toekomstige vereiste Het opzetten en implementeren van een GHG-raamwerk voor broeikasgasemissies vormt de basis voor het creëren van een haalbaar reductieplan. Dit raamwerk omvat het meten van de uitstoot van koolstofdioxide, het stellen van doelen en het systematisch controleren van bedrijfsgegevens en emissiebronnen. Elektriciteitsproductie, broeikasgasemissies en waterverbruik bepalen de koolstofvoetafdruk en watervoetafdruk van datacenters, inclusief die van hun leveranciers.

"Het ontwikkelen van een klimaatstrategie waarbij de grootste bron van koolstofemissies in de waardeketen wordt geïdentificeerd, is een groeiende prioriteit in de datacenterindustrie. Wij ondersteunen volledig de inzet van de industrie om door middel van gratis en direct beschikbare middelen de meest duurzame ter wereld te worden”, vertelt Pankaj Sharma, uitvoerend vice president bij de Secure Power afdeling bij Schneider Electric. ​
"We delen onze nieuwste whitepaper en onze gratis Lifecycle CO2 calculator op een moment dat datacenterbeheerders steeds meer inzicht proberen te krijgen in hun CO2-voetafdruk. Proactieve beheerders van datacenters begrijpen dat ze in de toekomst verantwoordelijk zullen zijn voor het bereiken van klimaatdoelen inzake energieneutraliteit. Op die manier voldoen ze aan de verwachtingen van hun belanghebbenden, waaronder klanten, investeerders, werknemers, zakenpartners en andere communities in de waardeketen.”

Hoogtepunten van de whitepaper zijn onder andere:

  • Een "Data Center Lifecycle CO2e Calculator" om de details die Scope 3 in een bedrijfsdatacenter beïnvloeden te kwantificeren.
  • Een aanpak voor het beheer van een hypothetisch datacenter van 1 megawatt met een focus op Scope 3-emissies en voorgestelde acties voor verbeteringen, zoals het aanschaffen van efficiënte en koolstofarme producten.
  • Advies over gestandaardiseerde meetmethodes en wat te meten, zoals brandstof- en energiegerelateerde activiteiten, upstream transport en distributie.

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be