Schneider Electric opent inschrijvingen Go Green studentenwedstrijd

Schneider Electric opent inschrijvingen Go Green studentenwedstrijd

Innovatieve projecten in energiebeheer beloond

Vanaf nu, en nog tot 15 februari, kunnen Belgische studententeams zich inschrijven voor de wereldwijde Go Green wedstrijd van Schneider Electric. De teams die de meest innovatieve projecten in energiebeheer voorstellen, worden beloond met unieke leer- en netwerkopportuniteiten.

Toekomstgerichte visie

Schneider Electric is dé wereldwijde referentie in energiebeheer en industriële automatisering. Bovendien kreeg Schneider al verschillende keren erkenning als één van de meest duurzame bedrijven ter wereld. De Go Green wedstrijd kadert dan ook volledig in deze toekomstgerichte visie.

Studenten vanaf 2e bachelor kunnen projecten indienen in vijf categorieën: toegang tot energie, huizen van de toekomst, fabrieken van de toekomst, energienetwerken van de toekomst en ten slotte (de)codeer de toekomst.  

Eerste fase: mentorschap van Schneider Electric

In een eerste fase, die op 15 februari afloopt, hoeven de projecten nog niet volledig in detail zijn uitgewerkt. Een pitch van 10 slides volstaat. Geselecteerde projecten worden in de verdere stappen intensief begeleid door Schneider Electric professionals.

Uiteindelijk leidt het traject via regionale finales naar een wereldwijde finale in juni 2021. Tussen elke ronde is voldoende tijd voorzien om de projecten te verfijnen. Alle regionale finalisten krijgen speciale toegang tot het exclusieve Coorpacademy leerplatform.

Pitch aan senior management

De beste tien teams kunnen uiteindelijk hun project voorstellen aan het senior management van Schneider Electric. Het hele traject biedt unieke mogelijkheden aan te studenten: om bij te leren van experts met pakken ervaring, om te netwerken én wie weet om van hun droomproject een realiteit te maken.

Indrukwekkende prijzen

Het winnende team krijgt bovendien een reis cadeau naar Boston, London, New Delhi, Parijs of Shanghai, om daar de kantoren van Schneider Electric te bezoeken en het senior management beter te leren kennen. Daarbovenop komt nog één jaar gratis toegang tot het Coorpacademy platform.

Inschrijven kan via: https://gogreen.se.com/en/challenges/2021-europe

 

Els Vanhonsebrouck Marketing Communication Specialist, Schneider Electric
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel