Schneider Electric plant boom voor elke deelnemer Maasmarathon Visé

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, is voor het tweede jaar de hoofdsponsor van de Maasmarathon, het bekende loopevent dat op 5 mei 2024 wordt georganiseerd. In samenwerking met de Luikse organisatie voor bosbeheer Sylva Nova, zal voor elke deelnemer aan de Maasmarathon een boom worden geplant in de omgeving van de gemeente Visé. ​ 

Sportieve traditie 

Schneider Electric heeft een lange traditie als het op sponsoren van sportieve evenementen aankomt. Denk bijvoorbeeld aan de marathon van Parijs of dichter bij huis de Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. 

“De Maasmarathon past perfect binnen onze bedrijfsfilosofie, stelt David Orgaz Cluster President Benelux van Schneider Electric. Duurzaamheid zit in ons DNA, en een loopwedstrijd langs prachtige natuur is daarvan ongetwijfeld een mooi symbool. Wie als bedrijf streeft naar ambitieuze klimaatdoelstellingen, moet bovendien met topprestaties kunnen uitpakken. Hetzelfde kan je zeggen van alle deelnemende lopers.” 

Pierre Hermans, managing director van Sylva Nova, geeft uitleg over hun project:

"Sylva Nova is een bosbeheerbedrijf dat grootschalige natuurbehoud-, herbebossings- en landschapsherstelprojecten uitvoert in heel Europa. We zijn gevestigd in Argenteau, vlakbij de Schneider Electric Maasmarathon route. We zijn dan ook bijzonder blij dat we gevraagd zijn om bomen te planten in het kader van deze 25e editie van de marathon. Het project richt zich op biodiversiteit en het creëren van habitats. We zullen hagen planten die bestaan uit een breed scala aan lokale soorten. Zoals alle bomen helpen ze het klimaat te reguleren en zijn ze een reservoir van biodiversiteit. Dit is allemaal nog logischer als je bedenkt dat sport en natuur hand in hand gaan voor onze gezondheid."  

Duurzaamheid 

Schneider Electric zet wereldwijd zwaar in op duurzaamheid, en focust daarbij op slim energiebeheer, elektrificatie en digitale technologieën. Maar het bedrijf hecht tezelfdertijd veel belang aan het ondersteunen van lokale gemeenschappen, onder meer met vrijwilligerswerk voor verschillende lokale, duurzame initiatieven. ​ 

Speciaal voor hardlopers creëerde Schneider Electric de ‘Green Runners’ gemeenschap, waar hardlopers geïnspireerd en aangemoedigd worden om hun racevoorbereiding, trainingsevolutie en goede sportgewoonten te delen. Zo ontstaat een collectief van geëngageerde sportievelingen, met oog voor een duurzamere wereld. ​ 

“Eigenlijk racen wij als bedrijf voor een groenere, slimmere toekomst, en dat doen we met evenveel inzet en volharding als alle deelnemers aan de Maasmarathon,” concludeert Orgaz. 
Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be

Neem contact op met

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be