Schneider Electric plant Limburgs voedselbos

Het in Ukkel gebaseerde bedrijf Schneider Electric plantte op 23 november een volledig voedselbos in de Limburgse gemeente Gingelom. Het evenement maakt deel uit van de Impact Days, waarbij werknemers de kans krijgen zich tijdens hun werkuren als vrijwilliger in te zetten voor een maatschappelijk relevant doel. 

Meer dan 150 medewerkers gingen een hele dag aan de slag, in samenwerking met partners Give a Day en Food Forest Institute. Ze leerden van experts over alle voordelen van voedselbossen. Ze kunnen de aarde redden van verstikking, landbouw duurzamer maken, en toch een overvloed aan voedsel produceren. Het voedselbos in Gingelom is gelegen op een privéterrein, maar zal gebruikt worden als een ontmoetingsplaats waar jong en oud kunnen bijleren over het telen en oogsten van groeten, fruit en kruiden voor eigen gebruik. Ook een drietal kampeerplaatsen en een speelparcours worden voorzien. 

David Orgaz, CEO van Schneider Electric België en Nederland, geeft tekst en uitleg bij het initiatief: “We staan bekend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld en zijn een echte pionier op dit vlak. Maar hoe maken we dit tastbaarder en concreter voor al onze medewerkers? Dit lokaal initiatief, waarvoor onze werknemers vrijaf kunnen krijgen, is daarop een mooi antwoord. Iedereen kan eraan deelnemen en een steentje bijdragen.” 

Globale visie, lokale bijdrage 

Uiteraard blijft Schneider Electric inzetten op het grote plaatje, met zeer concrete targets en een globale focus op elektrificatie en digitalisering. Deze vrijwillige initiatieven zie het bedrijf als de perfecte aanvulling. Ze hebben een grote symboolwaarde, maar ze leveren ook een lokale bijdrage én helpen het bewustzijn bij ons personeel nog groter maken. “Ik hoop dan ook van harte dat onze acties inspirerend kunnen zijn voor andere bedrijven!”, concludeert Orgaz. ​ 

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]

www.se.be