goGreen_color3.png
Delen:

Schneider Electric roept studenten op om hun passie voor gedurfde en duurzame ideeën te delen

Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, in 2021 door Corporate Knights uitgeroepen tot 's werelds meest duurzame onderneming, is op zoek naar game changers over de hele wereld. In samenwerking met softwarepartner AVEVA kondigt Schneider Electric de lancering aan van Schneider Go Green 2022, hun jaarlijkse wedstrijd voor studenten om de nieuwste gewaagde ideeën in digitale en duurzame innovatie te vinden. 

Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, in 2021 door Corporate Knights uitgeroepen tot 's werelds meest duurzame onderneming, is op zoek naar game changers over de hele wereld. In samenwerking met softwarepartner AVEVA kondigt Schneider Electric de lancering aan van Schneider Go Green 2022, hun jaarlijkse wedstrijd voor studenten om de nieuwste gewaagde ideeën in digitale en duurzame innovatie te vinden. 

Schneider Electric heeft zich ertoe verbonden om tegen 2025 twee keer zoveel stagiairs, studenten en pas afgestudeerden aan te werven in het kader van zijn Schneider Sustainability Impact Q2 2021 Report. Op die manier biedt Go Green studenten de kans om hun ideeën voor te stellen aan topindustriëlen, mentorschap te krijgen van deskundigen en professionals, in overweging te worden genomen voor vacatures en een prijs te winnen ter waarde van maximaal 10.000 euro. 

“Bij Schneider Electric maakt kansen krijgen deel uit van ons DNA, omdat we sterk geloven dat vrijheid leidt tot innovatie,” verklaart Charise Le, Chief Human Resources Officer bij Schneider Electric. “Via Schneider Go Green gaan we op zoek naar mondige en gepassioneerde studenten met gewaagde en duurzame ideeën. Wij geloven dat toegang tot energie een fundamenteel mensenrecht is en deze wereldwijde wedstrijd creëert nieuwe manieren om dit te verwezenlijken.” 

"Daag jezelf uit, daag ons uit en lanceer je beste ideeën op het gebied van duurzaamheid voor de Go Green 2022-wedstrijd", aldus Lisa Johnston, Chief Marketing Officer en Chief Sustainability Officer bij AVEVA. “Laten we samen de weg banen naar duurzamere industrieën. AVEVA is er trots op deel uit te maken van de Schneider Go Green-wedstrijd en we kijken ernaar uit om jouw innovatieve ideeën in actie te zien." 

 Duurzaamheid en technologie slaan de handen in elkaar 

Schneider Go Green is een groot evenement voor business-, ingenieur-, innovatie- en marketingstudenten wereldwijd. In 2021 telde de wedstrijd een recordaantal deelnemers, met 25.000 jonge innovatoren uit ​ meer dan 3000 universiteiten in 130 landen die hun kans waagden. De wedstrijd van dit jaar zou nog meer belangstelling moeten wekken dankzij de vijf specifieke thema's: "Toegang tot energie", "Huizen van de toekomst", "Toeleveringsketen van de toekomst", "Elektriciteitsnet van de toekomst" en "De toekomst de[coderen]". ​ 

 Het winnende idee van 2021 kwam van twee studenten van de Universitat Politécnica de Catalunya in Spanje, die hun duurzame en doelgerichte "Light Pill” presenteerden: een kunstmatige lichtbron en ultraviolet waterzuiveraar in de vorm van een flessendop, ontworpen om gemeenschappen te helpen die geen toegang hebben tot energie en schoon water. ​ 

 Dit jaar wordt van alle deelnemende teams van twee tot vier studenten verwacht genderdivers te zijn, in lijn met Schneider Electric's beleid ter bevordering van diversiteit, gelijkheid en inclusie. De verwachte deadlines voor de inzendingen is 30 november voor Noord-Amerika en februari tot maart voor de rest van de wereld. Schneider Go Green staat open voor bachelor- en masterstudenten over de hele wereld en alle teamleden moeten tijdens de wedstrijd in hetzelfde land studeren. 

 Inschrijven kan op https://gogreen.se.com/ 

 
 

Els Vanhonsebrouck

Marketing Communication Specialist, Schneider Electric

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]