Schneider Electric Sustainability Impact programma maakt resultaten Q1 2024 bekend 

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft de resultaten van het eerste kwartaal van 2024 van het Schneider Sustainability Impact (SSI) programma bekendgemaakt.

Dit programma stimuleert en meet de voortgang van het bedrijf op het gebied van wereldwijde duurzaamheidsengagementen. Deze dragen bij aan zes langetermijnverplichtingen, die alle dimensies van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) omvatten.

Voortbordurend op de sterke resultaten van 2023 werd dit kwartaal onder meer vooruitgang geboekt op het gebied van duurzame verpakkingen en programma's voor de toeleveringsketen, toegang tot energie en training in energiebeheer.

Daarnaast werden lokale impactinitiatieven uitgebreid, na de succesvolle evolutie van de meer dan 200 initiatieven die in 2021 werden opgestart. Deze programma's hebben als doel om de duurzame impact van het bedrijf te vergroten door lokale gemeenschappen te ondersteunen en te versterken met training, energieresistentie, milieuactie en meer.

"Bij Schneider Electric zijn we gedreven door vooruitgang op sociaal- en milieugebied. Impact hebben op het terrein zorgt ervoor dat we blijven vooruitkijken", zegt Xavier Denoly, Senior Vice President of Sustainability Development bij Schneider Electric. "Daarom leggen we de lat steeds hoger met meer concrete initiatieven, betekenisvolle innovatie en brede samenwerking - dat alles terwijl we gefocust blijven op het waarmaken van ons ESG-actieplan."

De SSI-score van Schneider Electric in Q1 2024 bedraagt 6,43 op 10 (op weg naar de doelstelling voor het einde van het jaar van 7,40 op 10), een veelbelovende start van het jaar die samenvalt met de lancering van Schneider Electric's opgefriste waardepropositie voor werknemers, "IMPACT starts with us", en de uitrol van nieuwe oplossingen voor energie-efficiëntie, automatisering en decarbonisatie tijdens de Paris Innovation Summit.

Meer informatie over de resultaten van dit kwartaal is te vinden in het SSI Q1 2024 rapport.

Voor meer thematische rapporten over de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric, klik hier

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen mogelijk te maken. Wij noemen dit Life Is On.  

Onze missie is om uw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.  

 Wij stimuleren digitale transformatie door wereldwijd toonaangevende proces- en energietechnologieën aan te bieden, waarbij producten, meetinstrumenten, software en diensten over een hele levenscyclus met elkaar verbonden blijven, zodat geïntegreerd gebouwbeheer mogelijk wordt voor huizen, bedrijfsgebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.  

Wij zijn de meest lokale van de globale bedrijven. Wij zijn voorstanders van open standaarden en partnerschapsecosystemen die gepassioneerd zijn door onze gedeelde betekenisvolle, inclusieve en krachtige waarden. 

www.se.com/be