Schneider Electric uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld door Corporate Knights

Schneider Electric uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld door Corporate Knights

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is door Corporate Knights uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Corporate Knights is een media- en onderzoeksorganisatie die ieder jaar de prestigieuze lijst samenstelt op het gebied van duurzaamheidsprestaties. De sprong vanaf de 29e plek in 2020 weerspiegelt de continue vooruitgang en toewijding van Schneider Electric op het gebied van duurzaamheid. De erkenning valt samen met de aankondiging door Schneider van een versneld duurzaamheidsprogramma.

“Het is een grote eer en wij zijn dan ook zeer dankbaar dat Corporate Knights ons deze eerste plaats heeft toegekend,” verklaarde Jean-Pascal Tricoire, Voorzitter en Chief Executive Officer van Schneider Electric. “Het is een enorme boost voor onze teams en partners en een prachtige erkenning van ons engagement van de afgelopen 15 jaar om ons bedrijf en de wereld groener en inclusiever te maken. Duurzaamheid is een traject dat we enkel kunnen realiseren dankzij onze medewerkers, partners, leveranciers, klanten en gemeenschappen. Deze erkenning gaat ook naar ieder van hen.”

Sprong van de 29e plaats

De eerste plek op de '2021 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’-lijst van Corporate Knights markeert een grote sprong ten opzichte van de 29e plaats vorig jaar en vertegenwoordigt een serieuze externe erkenning van de langdurige inzet van Schneider Electric voor environmental, social en governance (ESG)-issues.    

“De duurzaamheidsmedaille heeft twee kanten,” verklaart Gilles Vermot Desroches, Senior Vicevoorzitter Duurzaamheid bij Schneider Electric. “We willen het goede voorbeeld geven doorheen onze eigen activiteiten en ons eigen ecosysteem en we willen deel uitmaken van de oplossing voor onze klanten. Duurzaamheid verbetert de prestaties, het innovatievermogen en onze aantrekkelijkheid als werkplek. Het creëert waarde.”

Beoordeling van meer dan 8000 bedrijven met grote omzet

De ranglijst van Corporate Knights in 2021 is gebaseerd op de beoordeling van 8.080 bedrijven met een omzet van meer dan $1 miljard. Prestatie-indicatoren omvatten evaluaties van hoeveel hernieuwbare energie en afval bedrijven genereren. Dit jaar bevatten ze ook nieuwe indicatoren over ziekteverzuim, diversiteit binnen de organisatie en schone investeringen.  

Schneider Electric maakt andere bedrijven duurzamer

Corporate Knights citeerde specifiek de gestage verschuiving van Schneider naar producten en diensten die klanten helpen om hun energiebehoeften efficiënter en veiliger te beheren. “In de afgelopen decennia heeft Schneider zijn focus verlegd naar datacenters, opslag en andere gedistribueerde energiebronnen, en slimme oplossingen die elektrificatie, energie-efficiëntie en hernieuwbaarheid bevorderen. Het verdient nu 70% van zijn inkomsten uit, en besteedt 73% van zijn investeringen aan, duurzame oplossingen,” zegt Toby Heaps, CEO van Corporate Knights. "Schneider Electric presteert ook sterk op het gebied van raciale en genderdiversiteit en op het gebied van productiviteit en veiligheid van hulpbronnen."  

Nieuwe duurzaamheidsstrategie

De laatste versnelling van zijn duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric, eveneens aangekondigd op 25 januari, omvat zes verbintenissen op lange termijn en elf concrete doelstellingen die tegen 2025 moeten worden gerealiseerd. Samen zullen deze engagementen en doelen Schneider en de bedrijven en gemeenschappen die Schneider dient en waarmee het bedrijf samenwerkt, helpen om de klimaatverandering en sociale integratie aan te pakken.

Story image
Story image
Story image
Els Vanhonsebrouck Marketing Communication Specialist, Schneider Electric
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be 

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Brussel