Delen:

Schneider Electric vernieuwt de markt van de verdeelborden en vermogenschakelaars

Baanbrekende innovaties op het vlak van elektriciteitsdistributie

  • Schneider Electric lanceert nieuwe digitaal verbonden verdeelborden en vermogenschakelaars.
  • De nieuwe PrismaSeT Active verdeelborden zijn draadloos aangesloten voor meer eenvoud, beschikbaarheid en veiligheid.
  • De next-generation ComPacT-vermogenschakelaars met gegoten omhulsel verbeteren de klantervaring met een unieke gebruikersinterface.
  • De nieuwe PowerLogic HeatTag-sensoren leggen de lat hoger door de bescherming van de verdeelborden tegen elektrische branden te verhogen.

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagementlanceert nieuwe verbonden verdeelborden, vermogenschakelaars en sensoren voor hun EcoStruxure™ Power-architectuur. De PrismaSeT Active laagspanningsverdeelborden, de nieuwe generatie ComPacT™ vermogenschakelaars met gegoten omhulsel en de PowerLogic™ HeatTag-sensoren staan op het punt de elektriciteitsdistributie radicaal te veranderen.

Met dit vernieuwend aanbod opent Schneider Electric de weg voor 100% connected gebouwen. Het stelt facility managers in staat om stroomuitval of de risico’s op elektrische brand te vermijden. Er worden nieuwe communicatiearchitecturen ingevoerd die facility managers de mogelijkheid geven om gemakkelijker te ‘praten’ met hun elektrische installatie. Dit is een doorbraak in de sector; het is de eerste keer dat gebruikers kunnen profiteren van de krachtige voordelen van digitale connectiviteit zonder enige tussenkomst van hun IT-systemen.

Nu digitalisering in alle aspecten van de economie belangrijker wordt, heeft Schneider Electric ook gekeken naar de inrichting van de elektriciteitsruimte. De nieuwe en eenvoudige architecturen voor verdeelborden, vermogenschakelaars en software van Schneider Electric verwerken AI in de elektriciteitsruimte en bieden hun klanten een verhoogde veiligheid, stroombeschikbaarheid en duurzaamheid op basis van beslissingsanalysetools. ​

Het doel is om klanten in staat te stellen intelligente beslissingen te nemen op basis van connected data en hen de optie te bieden van een modulaire installatie, waarbij ontwerp- en technologische upgrades eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd om de continue verbetering van hun gebouwen te garanderen.

PrismaSeT Active verdeelborden

Het nieuwe PrismaSeT Active-laagspanningsverdeelbord is de eerste op de markt met ingebouwde cloudconnectiviteit voor een directe toegang tot slimme alarmering, energieverbruikanalyses en preventieve onderhoudsplannen. Met deze connectiviteit, ingebouwd in het dak van de unit, blijven gebruikers op de hoogte van hun elektriciteitsdistributie en krijgen ze een notificatie bij spanningsverlies. Dit maximaliseert efficiëntie en stroombeschikbaarheid en is een basis voor toekomstige innovaties. Bovendien maakt het PrismaSeT Active-verdeelbord een eenvoudige draadloze integratie van maximaal 15 sensoren mogelijk.

"Ons doel is ervoor te zorgen dat onze klanten en partners goed voorbereid zijn nu de wereld van stroomdistributie verandert", aldus Andrea Donadel, Senior Vice President verantwoordelijk voor de Power Products-activiteiten van Schneider Electric. “We moeten hen connected oplossingen aanbieden in deze steeds meer gedigitaliseerde en elektrische wereld. Dit betekent ook het vereenvoudigen en maximaliseren van het veiligheidsniveau en de beschikbaarheid van stroom voor elektriciteitsdistributiesystemen die steeds complexer worden.”
 
 

De nieuwe generatie ComPacT-vermogenschakelaars ​

Schneider Electric onthult een nieuwe generatie van zijn beproefde ComPacT-vermogenschakelaars met gegoten omhulsel, met een gemoderniseerd design en vervaardigd met het oog op operationele uitmuntendheid en een aanzienlijke vereenvoudiging van de onderhoudswerkzaamheden.

Het ComPacT-gamma is klaar voor connectiviteit: modulaire “plug & play”-accessoires breiden de capaciteit uit voor geavanceerde bewakingsmogelijkheden. Deze innovatie komt in dezelfde vorm en grootte als zijn voorganger om zo het upgraden van vermogenschakelaars die al in gebruik waren te vergemakkelijken en klanten de kans te geven om de digitale capaciteiten van de ComPacT generatie op generatie uit te breiden.

Een belangrijke verbetering van het ontwerp is de toevoeging van een semi-transparante voorpanneel. Met deze innovatie kan men met één blik controleren of alle onderdelen en hulpapparatuur correct zijn geïnstalleerd.

Deze connectiviteit is een revolutie en verbetering in de installatie, het onderhoud of het upgrade van het gloednieuwe ComPacT-gamma. De nieuwe draadloze randapparatuur geeft gebruikers informatie over hun elektriciteitsdistributiesysteem zodat ze de beschikbaarheid van stroom kunnen maximaliseren. Gebruikers altijd en overal toegang verlenen tot deze gegevens maakt een verhoogde controle en beter geïnformeerde beslissingen mogelijk, en is een vooruitgang die herdefinieert hoe we werken in het IoT-tijdperk.

 
 

PowerLogic HeatTag ​

De PowerLogic HeatTag-sensor is een nieuw product dat brandpreventie voor verdeelborden biedt. De proactieve verwarmingsdetectietechnologie vermindert het risico op brand drastisch.

Door middel van een AI-algoritme analyseert deze draadloze sensor continu in realtime de lucht in het bord om eventuele oververhitting van kabels te detecteren. Bij een afwijking ontvangt de facility manager onmiddellijk, voordat brand uitbreekt of rook verschijnt, een melding op zijn smartphone of op het beheersysteem van het gebouw.

Een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om de veiligheid van gebouwen en faciliteiten drastisch te verbeteren, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verbinding met de Schneider Electric-cloud.

 
 

Deze innovaties zijn vanaf nu beschikbaar in België.

Els Vanhonsebrouck

Marketing Communication Specialist, Schneider Electric

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]