Water Technology Awards.png
Delen:

Schneider Electric wint "Water Technology Company of the Year" tijdens de Global Water Awards 2022

  • Deze onderscheiding erkent het leiderschap van Schneider Electric in de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren
  • De baanbrekende technologie EcoStruxure™ Automation Expert werd genoemd als een doorbraak op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid van water- en afvalwaterinstallaties

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is uitgeroepen tot 'Water Technology Company of the Year' tijdens de Global Water Awards 2022. De prijs erkent Schneider Electric's leiderschap op het gebied van duurzaamheid en digitale transformatie binnen de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren, en hun technologieën die klanten helpen te voldoen aan de vraag naar veerkrachtige, efficiënte en duurzame activiteiten.

Uitmuntende bijdrage aan digitalisering en efficiëntie

De categorie 'Water Technology Company of the Year' wordt toegekend aan het bedrijf dat de meest significante bijdrage heeft geleverd op het gebied van water en digitale technologie. Schneider Electric werd in deze categorie onderscheiden voor zijn baanbrekende werk met EcoStruxure™ Automation Expert. Daar waar klassieke PLC software hardware georiënteerd is, staat bij EcoStruxure Automation Expert de applicatie centraal. Het is 's werelds eerste softwaregerichte industriële automatiseringssysteem dat toelaat om platform-onafhankelijk te engineeren. Het is een doorbraak in het streven naar duurzaamheid voor water- en afvalwaterinstallaties.

Schneider Electric kreeg ook erkenning voor aanvullende capaciteiten, waaronder zijn joint venture met Suez om de complementaire expertise van beide bedrijven te benutten voor de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve digitale oplossingen voor de complete “Smart” watercyclus. Via deze joint venture voegde Schneider Electric AQUADVANCED®-software toe aan zijn smart water-portfolio. Onderdeel van de erkenning was ook de inzet van AVEVA's Unified Operations Center for Water - de overkoepelende Centrale visualisatie met high-level perspectief op basis van geconsolideerde gegevens, data in context en beslissingsondersteunend. Waterbedrijven zijn hierdoor in staat om hun activiteiten bedrijfsbreed verder te optimaliseren.

Schneider Electric blijft de automatiseringsmarkt voor de waterindustrie op zijn kop zetten, wat ertoe heeft geleid dat Royal HaskoningDHV Schneider Electric heeft aangewezen als wereldwijde voorkeursleverancier voor haar Nereda®-oplossing voor afvalwaterbehandeling. In deze oplossing combineert Schneider Electric de mogelijkheden van EcoStruxure Automation Expert met de Nereda-technologie om de volgende generatie van Nereda-procesbesturing te ontwikkelen. Dit besturingssysteem verbetert de procesefficiëntie van de installatie en biedt klanten die werken met afvalwater de mogelijkheid van volledig levenscyclusbeheer, foutloze integratie van IT/OT-diensten en verbeterde systeemdiagnostiek voor hun automatiseringssystemen.

Tijdens de prijsuitreiking werden de grootste successen van de industrie van het afgelopen jaar gevierd en werden verschillende initiatieven en bedrijven in de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren erkend die de industrie vooruit helpen door verbeterde operationele prestaties, innovatieve technologie en duurzame financiële modellen.

 
 

 

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]