GettyImages-1336250934.jpeg
Delen:

Uniek duurzaamheidskader geeft datacenters controle over duurzaamheidsdoelen

  • De stijgende vraag naar digitale diensten en de toenemende druk van stakeholders drijft de behoefte aan gestandaardiseerde duurzaamheidsrapportages voor datacenters.
  • Schneider Electric’s duurzaamheidskader bevat vijf belangrijke aandachtsgebieden met 23 criteria in de fasen Beginnend, Gevorderd, en Vergevorderd.

Schneider Electric, erkend als ‘s werelds meest duurzame onderneming in 2021 door Corporate Knights Global 100 index – publiceert vandaag een nieuw duurzaamheidskader voor datacenters. Het kader is de eerste in de industrie en bevat vijf aandachtsgebieden met belangrijke criteria voor datacenter-operators in verschillende stadia van hun duurzaamheidsproces. Het kader helpt milieu impact van datacenters te verminderen.

Datacenters vormen de ruggengraat van de digitale wereld waarin we leven. Ze zijn verantwoordelijk voor zo’n twee procent van alle CO2-uitstoot in de wereld, vergelijkbaar met de luchtvaartindustrie. De industrie heeft een holistische en gestandaardiseerde benadering nodig voor een duurzaam milieubeleid, om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar datacentercapaciteit en duurzaamheidseisen.

Pankaj Sharma, Executive Vice President, Secure Power Divisie bij Schneider Electric, zegt: “Datacenter-operators hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheidsrapportages. Toch ontbreekt het binnen de industrie aan een gestandaardiseerde aanpak als het gaat om het meten en rapporteren over duurzaamheid. Schneider Electric ontwikkelde daarom een holistisch duurzaamheidskader met gestandaardiseerde criteria om datacenter-operators en de industrie in het algemeen te ondersteunen. Onze intentie is om met dit kader de benchmarking te verbeteren en duurzame vooruitgang te boeken. Op die manier beschermen we de natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties.”
“De datacenterindustrie heeft significante vooruitgang geboekt op het gebied van energie-efficiëntie,” aldus Rob Brothers, Program Vice President voor het Datacenter en Support Services Programma bij IDC. “Maar met de stijgende vraag moeten zij zich blijven inzetten voor duurzame, veelomvattende lange termijn oplossingen. Zonder je acties te meten kun je geen impact maken. Daarom moeten bedrijven duidelijke en consistente criteria handhaven die niet alleen rekening houden met technologische efficiëntie, maar ook met het verbruik (of de mogelijke uitputting) van natuurlijk hulpbronnen zoals land, water en biodiversiteit.”

Daarnaast zorgt de toenemende druk van investeerders, regelgevende instanties, aandeelhouders, klanten en werknemers voor een groeiende behoefte aan betere duurzaamheidsrapportages. Veel datacenter-operators beschikken echter niet over expertise op het gebied van duurzaamheid en staan voor de lastige taak om te bepalen welke criteria belangrijk zijn en welke strategieën moeten worden geïmplementeerd.

Het duurzaamheidskader van Schneider Electric is ontwikkeld door het Energy Management Research Center. Het is gebaseerd op de kennis en expertise van ESG-experts, duurzaamheidsconsultants, datacenterwetenschappers en innovatie-architecten om de duidelijkheid en betrouwbaarheid van duurzaamheidsrapportages te vergroten. Het Energy Management Research Center werd opgericht in 2002 en heeft meer dan 200 gratis neutrale whitepapers en tools ontwikkeld ​ voor de sector. ​

Duurzaamheidscriteria sturen duurzaamheidsstrategie

Het bijhouden van en rapporteren over gestandaardiseerde duurzaamheidscriteria helpt bij het verbeteren van de interne samenwerking en verhoogt de transparantie richting externe stakeholders, waaronder klanten en regelgevende instanties. Daarnaast stelt de implementatie van het duurzaamheidskader operators in staat om:

  • Makkelijker de juiste criteria te selecteren
  • Communicatie en interne afstemming over duurzaamheidsdoelstellingen te verbeteren
  • Accuraat te handelen op basis van data
  • Regelmatige en consistente rapportages inzichtelijk te maken voor externe stakeholders (investeerders, toezichthouders, potentiële werknemers, enz.)
  • Benchmarking te standaardiseren

Schneider Electric werkt samen met toonaangevende technologiebedrijven en colocatie-aanbieders voor het ontwerpen, bouwen, exploiteren en onderhouden van faciliteiten. Het is de enige digitale partner die oplossingen biedt voor stroom-, gebouw-, IT- en duurzaamheidsfacetten van bedrijven.

Download de “Guide to Sustainability Metrics for Data Centers” om meer te weten te komen over het duurzaamheidskader en om duurzame groei ook voor u mogelijk te maken.

 
 

Els Vanhonsebrouck

Marketing Communication Specialist, Schneider Electric

Ward Vanhee

Sr Project Manager, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schneider Electric Belgium

Schneider wil iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren en zo te bouwen aan vooruitgang en duurzaamheid  voor ons allemaal. Dat streven wordt samengevat in ‘Life Is On’.

Schneider Electric profileert zich als digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie. Het bedrijf stimuleert de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energietechnologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuurprogramma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komt Schneider Electric tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.

Schneider Electric is een bijzonder lokaal bedrijf dat internationaal actief is. Het pleit voor open normen en bouwt mee aan ecosystemen met een passie voor gemeenschappelijke waarden rond zingeving, inclusie en empowermentwww.se.com/be

www.se.be

Contact

Dieweg 3 B-1180 Brussel

+32 2 37 37 502

[email protected]